Clicky

 Elektrische Scania voor Bandsma Bultje Verhuizingen

Elektrische Scania voor Bandsma Bultje Verhuizingen
16-08-2023 13:49 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

LEEUWARDEN - Verhuisbedrijf Bandsma Bultje in Leeuwarden investeert in een volledig elektrische Scania P230 Urban bakwagen, genaamd ‘Centenial’. Deze bijzondere naam krijgt de truck vanwege het 100-jarig bestaan van het bedrijf. Met deze investering loopt de innovatieve verhuizer vooruit op de ontwikkelingen op het gebied van Zero Emissie transport.

Bandsma Bultje werd 100 jaar geleden opgericht in het Friese Kollum als Bandsma Verhuizingen. In 1988 werd verhuisbedrijf Bultje overgenomen en sindsdien prijken beide namen op de trucks. Het bedrijf is al die jaren innovatief bezig geweest binnen de verhuissector. Zo is er in Leeuwarden een volledig geautomatiseerd container warehouse waar inboedels in containers veilig, droog en verwarmd zijn opgeslagen.

"De stap naar afzetbakken, en later containers is voor ons een belangrijke efficiencyslag geweest. In het verlengde daarvan hebben we vier jaar geleden ook geïnvesteerd in een zware autolaadkraan. Dat was een opvallende stap, maar daarmee bieden we extra service. Bovendien kunnen we daarmee containers op straat plaatsen waardoor we gelijkvloers kunnen laden en lossen, terwijl de truck intussen ander werk uitvoert. Dat is niet alleen efficiënt, het gelijkvloers laden en lossen is ook ergonomisch veel beter", aldus directeur Erik Wolthuizen van Bandsma Bultje.

Volledig elektrisch verhuizen

De investering in de Scania met autolaadkraan was vier jaar geleden een opmerkelijke stap die het bedrijf geen windeieren heeft gelegd. De volgende stap is nu de volledig elektrische Scania P230 bakwagen. Ook dat is een opvallende investering voor het bedrijf.

Erik Wolthuizen: "Wij willen voorop lopen door te innoveren en daarmee laten zien wat er mogelijk is. Wij bestaan dit jaar 100 jaar en dat is een prachtig moment om onze eerste elektrische truck in bedrijf te nemen. We zijn in het hele traject uitstekend begeleid door onze Scania dealer Rinsma. Zij hebben ons volledig meegenomen in het hele traject, met proefritten, rekenmodellen en met het oplossen van het opladen van de truck."

Actieradius is ruim voldoende

Alles begon met de toegekende AanZet subsidie voor Bandsma Bultje. Met de 48 zonnepanelen op het dak van het bedrijf werd een eerste stap gezet, en inmiddels is de aansluiting op het net geregeld. Daardoor kan er op de zaak geladen worden met een eigen 350 kW laadpaal voor de truck. Met één lading kan de Scania P230 Urban tot 250 kilometer rijden. "Voor ons is dat ruim voldoende, want dat halen we in de binnenstad soms in een week niet eens."

Toonaangevend in duurzaamheid

Leeuwarden heeft nog geen ‘zero emissie’ zone gepland, maar Bandsma Bultje wil toonaangevend zijn in duurzaamheid. "Wij werken veel voor lokale overheden, (zorg)instellingen, scholen en bedrijven in alle sectoren. We rijden nu al op HVO100 met al onze trucks. De stap naar elektrisch is dan ook een volgende op weg naar 100% duurzaam werken. Hiermee laten we zien dat het een keuze is om duurzaam te werken, ook nu al", aldus Wolthuizen.

De volledig elektrische Scania P230 Urban wordt uitgerust met twistlocks en een laadklep. De truck wordt eind dit jaar afgeleverd door Scania dealer Rinsma.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions