Clicky


De Rijke Bulk Liquids ontvangt zes DAF FTG XF105.410 trekkers

De Rijke Bulk Liquids ontvangt zes DAF FTG XF105.410 trekkers
16-03-2012 09:34 | DAF | auteur de redactie
De tweede levering van zes DAF FTG XF105 trekkers uit een serie van 12 eenheden zijn onlangs door Jelle Mol, Sales Manager Verkoop bij Truckland Zuid-Holland, overhandigd aan Mark Mulder, Director BU Bulk Liquids Transportation bij De Rijke.

Deze tweede tranche van zes DAF FTG XF105.410 Euro-5 tankcombinaties wordt ingezet voor de bevoorrading van motorbrandstoffen aan tankstations en commerciële relaties, in opdracht van Shell Nederland Verkoopmaatschappij B.V. en zijn uitgerust met een voorloopas, een geautomatiseerde AS-Tronic versnellingsbak, Vehicle Stability Control (VSC) en MX-motorrem. Voor optimaal zicht rondom de tankcombinaties zijn er voor- zij- en achterzicht camera’s geplaatst.

De DAF's, gespoten in de Shell huisstijl, worden gestationeerd op de brandstoffen depots in Arnhem, Kampen en Zwolle. Speciaal opgeleide brandstofdistributie chauffeurs zorgen voor optimale veiligheid tijdens het transport en het lossen bij de Shell relaties en -tankstations. De tankwagenvloot van De Rijke transport omvat 22 eenheden waarvan 17 van het merk DAF.

De Rijke Bulk Liquids, met een solide basis naar toekomstige groei
Met een gedegen team wordt er dagelijks gewerkt aan het versterken van de solide naam die De Rijke Bulk Liquids is, waarbij de veiligheid voor de klanten en de medewerkers voorop staat. Niet alleen Shell stelt hoge eisen aan de veiligheid, ook voor De Rijke Bulk Liquids is veiligheid uitermate belangrijk. De chauffeurs volgen gedurende drie weken een intensieve opleiding tot ‘brandstofdistributie chauffeur’. Na deze opleiding, onder begeleiding van een mentor, volgt nogmaals een periode van drie weken waarin de chauffeur met ‘aangepast’ werk op pad gaat.



Vanuit Moerdijk wordt de hoofdactiviteit intermodaal en modaal Chemie vervoer, 85 procent van het totale transport, gecoördineerd, naast de Benelux, tevens voor de landen Engeland, Scandinavië, Italië, Frankrijk en Duitsland.

Het hoofdkantoor van De Rijke, gevestigd in Spijkenisse, verzorgt zowel transportdiensten als expeditieactiviteiten, warehouse gerelateerde activiteiten, value added logistics en integrale goederenstroombeheersing. Al deze disciplines zijn ondergebracht in zelfstandige business units.

De Rijke Bulk Liquids is zeer tevreden over de samenwerking met Truckland Zuid-Holland. Het onderhoud aan de voertuigen en de trailers wordt tot volle tevredenheid van De Rijke Bulk Liquids door de DAF dealers middels een ROC contract verzorgd.