Clicky


Vijf MAN TGX 18.440 trekkers voor Atrax International Logistics in Hoofddorp

Vijf MAN TGX 18.440 trekkers voor Atrax International Logistics in Hoofddorp
09-03-2012 11:09 | M.A.N. | auteur de redactie
Met de levering van drie TGX 18.440 BLS trekkers is het totaal aantal door MAN Amsterdam-Hoofddorp geleverde MAN trucks bij Atrax International Logistics op vijf gekomen. In 2007 startte de Hoofddorpse logistiek dienstverlener die zich bezighoudt met: lucht-, zee- en wegtransport ten behoeve van de internationale olie- en gasindustrie. Daarbij ligt op de grens tussen Hoofddorp en Luchthaven Schiphol een opslagruimte voor meerdere relaties.

Gelet op de bedrijven waar Atrax voor werkt is zorg en snelheid altijd geboden. Het transport en aanverwante activiteiten betreffen immers bijna altijd onderdelen of installaties voor de olie- en gasindustrie.

In 2008 begon Atrax met eigen transport en nam daarvoor twee MAN TGX 18.440 BLS trekkers in gebruik. Door de verdere toename in het werk ligt dat aantal nu op vijf MAN’s. Meerdere van die trucks rijden met grote regelmaat op Engeland, door Duitsland en andere delen van Europa. Voor de overige werkzaamheden en de (hele) verre bestemmingen zijn tenminste vier charters voor Atrax actief.

Directeur Marc Stroosma van Atrax International Logistics bepaalde zijn keus samen met Dennis Finke, die binnen het bedrijf verantwoordelijk is voor het wagenparkbeheer. "We hebben nu in totaal vijf eigen MAN TGX 18.440 BLS trekkers met TipMatic. Die keus komt voort uit de goede ervaringen die Dennis in zijn vorige werkkring met deze auto’s opdeed", opent Marc Stroosma.

Dennis Finke vult aan: "Ik heb zelf lange tijd gereden en de nodige ervaringen opgedaan. MAN’s zijn gewoon goede auto’s. Daarbij kon MAN Amsterdam-Hoofddorp ons destijds de eerste twee trekkers zeer snel leveren. Dat was in 2008, de tijd dat levertijden vaak nog tot meer dan een half jaar opliepen. Wij hadden die auto’s snel nodig en zij konden daar aan voldoen. In de afgelopen periode hebben die trekkers het prima gedaan en dat maakt dat je dan bij de vervolgaankopen snel voor hetzelfde merk kiest. Uiteraard is er ook nu naar andere merken gekeken, maar de prijs/kwaliteit bij MAN was weer het beste. Verder zit de garage hier om de hoek. Klein onderhoud doen we wel zelf met originele MAN onderdelen, maar wanneer het ingewikkelder of groter wordt gaan we altijd naar de garage."



Bij de aanschaf van nieuw materieel kiest Atrax altijd voor de jongste dieseltechniek. "We rijden veel op Engeland en in London is alles gericht op 'low emission'. Dan is Euro5 absoluut een vereiste. We rijden ook veel in Duitsland en daar ligt de MAUT voor een Euro5 ook gunstiger. Inmiddels weten we dat de MAN’s het qua brandstofverbruik ook goed doen en dat is iets waar je als ondernemer zeker naar kijkt", vervolgt Stroosma. Collega Finke: "Belangrijk is verder dat onze chauffeurs er erg tevreden over zijn. We kiezen altijd voor de grootste cabine omdat, wanneer je vaak langer van huis bent, je daar gewoon plezier van hebt. Je hebt die ruimte ook gewoon nodig. Dat geldt ook voor de vele bergruimte en het comfort dat deze MAN trekkers bieden", besluit Finke.