Clicky


TB groep levert vijf DAF FAX CF85.410 aan Boerman Transport

TB groep levert vijf DAF FAX CF85.410 aan Boerman Transport
09-03-2012 10:43 | DAF | auteur de redactie
DAF dealer Van Tilburg-Bastianen DAF B.V. (TB groep) leverde begin februari maar liefst vijf DAF trucks in één keer af bij Boerman Transport in Hardinxveld-Giessendam. Voor beide bedrijven een feestelijke en bijzondere gebeurtenis.

TB groep leverde vijf DAF FAX CF85.410 chassis met het ATe-programma (Advanced Transport Efficiency) en de nieuwe 12,9 liter PACCA MX-motor gekoppeld aan een AS Tronic geautomatiseerde 16 versnellingsbak aan Boerman Transport. Voor een zo'n gunstig mogelijk brandstofverbruik zijn de ATe-uitvoeringen standaard voorzien van een geoptimaliseerde aandrijflijn en een automatische motorstop. Voor- en achterzichtcamera’s, ook op de aanhangwagens, zorgen voor extra veiligheid.

De vier-assige bakwagens hebben een zeer hoog laadvermogen en een hoge wendbaarheid. De wagens zijn door deze eigenschappen dan ook zeer flexibel inzetbaar. HIAB uit Meppel leverde de autolaadkranen en Van Holten uit Oosterhout verzorgde de rest van de opbouw.

"Het gebeurt niet zo vaak dat we op één dag vijf trucks, en met name gecompliceerde bakwagens, bij dezelfde klant afleveren", zegt Ralph Hoefman, Sales Manager bij TB DAF. "Dat vraagt om een intensieve samenwerking tussen de verschillende leveranciers. Ook voor ons was dit een bijzondere aflevering. Boerman Transport is al vele jaren een gewaardeerde relatie en we feliciteren ze dan ook hartelijk met deze mooie uitbreiding van hun wagenpark."

75 jaar jong en nog steeds groeiend
Boerman Transport viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. Het gezonde familiebedrijf, met inmiddels de derde generatie Boerman binnen het bedrijf, bleef al die jaren trouw aan het merk DAF.

Wim Veldhoen, Directeur Boerman Transport: "DAF is een goed en degelijk Nederlands product waar we erg tevreden over zijn. We zijn als bedrijf helemaal op dit merk ingericht. Vandaar dat we nu ook weer met volle overtuiging voor DAF kozen."

De vestiging Hardinxveld-Giessendam heeft inmiddels zo'n 60 DAF trucks rijden, in totaal heeft het bedrijf 100 voertuigen. Boerman Transport gaat de nieuwe kraanwagens inzetten voor het vervoer van tijdelijke ruimte (portocabins). Een marktsegment waarin het transportbedrijf marktleider is. Veldhoen is blij met de vijf nieuwe kraanwagens. "Het gaat goed met ons bedrijf en dat is in deze tijd zeker iets om trots op te zijn."



Kosten besparen
Bij het samenstellen van de laadbak heeft Boerman Transport de ervaring en inbreng van de chauffeurs gebruikt om tot een optimale indeling van de laadbak te komen. Direct na de feestelijke sleuteloverhandiging kregen de chauffeurs een uitgebreide instructie. Zij leerden hoe ze de autolaadkraan moeten bedienen en daarnaast hoe ze zo economisch mogelijk kunnen omgaan met het voertuig.

"Als de chauffeur verstandig omgaat met de truck, kunnen transportbedrijven kosten besparen, zowel op brandstof als op onderhoud. Wij zijn als TB groep gecertificeerd om deze training te geven", legt Ralph Hoefman uit.

Partner in transport
Van Tilburg-Bastianen is een van de grootste Truck dealerbedrijven in Europa. Het bedrijf is zowel geautoriseerd sales als after sales dealer van DAF. Naast de zeven DAF vestigingen in Nederland heeft de TB groep vijf DAF vestigingen in Polen. TB groep onderscheidt zich door een complete en persoonlijke service op maat, met respect voor mens, maatschappij en milieu.