Clicky


MAN levert eerste drie nieuwe trucks in groene huisstijl bij Herms BV

MAN levert eerste drie nieuwe trucks in groene huisstijl bij Herms BV
08-03-2012 11:02 | M.A.N. | auteur de redactie
Met de levering van drie MAN Trucks is de frisgroene huisstijl van Herms BV (Epe, Doetinchem en Kootwijkerbroek) voor het eerst op nieuwe trucks toegepast. MAN Nederland Dealer Apeldoorn leverde een MAN TGS 18.320 4x2 met portaalarm systeem, een TGS 33.400 6x6 Wide-Spread met kraan-kipper opbouw en een TGX trekker 4x2 BLS met hydrauliekinstallatie voor kippertrailers. Alle installaties zijn in samenwerking tussen klant, MAN Apeldoorn en HSE in Vaassen gerealiseerd.

Directielid Willian Herms is binnen het bedrijf verantwoordelijk voor het materieelpark. "Wij hadden al een kraan-kipper van MAN, maar bij de vervanging daarvan en enkele andere voertuigen is er naar meerdere merken gekeken. Het is MAN geworden omdat zij op dat moment voor ons de best passende aanbieding qua product en prijs hadden voor deze drie trucks, die ieder een eigen functie binnen ons bedrijf hebben."

"De MAN TGS met Epsilon vouwkraan en 3-zijdige BCK kipper met kleppen is een handgeschakelde 6x6 met een door Wierda opgebouwde Wide Spread met extra sturende as. Dat maakt de draaicirkel korter en past goed bij ons werk in de bouw. Verder ligt met deze oplossing het laadvermogen hoger. Deze auto zetten wij ook in binnen de gladheidbestrijding bij de provincie Gelderland. Vanuit steunpunt ’t Harde strooien wij rijbanen en fietspaden."

"De MAN TGS 18.320 portaalauto is uitstekend geschikt voor het werk wat wij er mee doen. Hij is compact van afmeting, heeft een korte draaicirkel en een zuinige en schone motor. Ideaal voor het afleveren voor kleine en grotere afvalcontainers. Met het oog op het vele rangeerwerk is deze auto wel voorzien van een ComfortShift versnellingsbak met koppelingspedaal en automatische schakelfunctie. Als trekker van kipperopleggers hebben wij gekozen voor een MAN TGX 18.440 4x2 BLS met TipMatic automaat en een door HSE geleverde TK-unit voor de kippertrailers. Het is een auto met een laag eigen gewicht waardoor je meer lading mee kunt nemen en ook het brandstofverbruik spreekt ons erg aan. Door de combinatie van een 9-tons vooras en een schuifschotel kunnen wij onze 3-assige opleggers maximaal inzetten."



Het onderhoud van de nieuwe MAN trucks verricht Herms in eigen beheer, maar maakt daarbij wel gebruik van de originele onderdelen. Waar nodig is de technische support van MAN Apeldoorn uiteraard altijd aanwezig.

Herms vervolgt: "Dit zijn de eerste nieuwe auto's in onze duidelijk herkenbare strakke en groene huisstijl. Eerder hebben wij al wat van onze grijze auto's laten omkleuren, maar MAN heeft de primeur waar het gaat om nieuwe voertuigen. Met de komst van die nieuwe kleurstelling is ook onze website aangepast en wij denken dat dit alles bij elkaar onze herkenbaarheid alleen nog maar groter maakt."



De directie van het sinds 1876 bestaande bedrijf bestaat uit zeven familieleden (twee van de tweede generatie en vijf van de derde generatie). Willian Herms is van de derde generatie en vertelt nog iets meer over de onderneming: "Wij hebben een transportbedrijf, doen grondverzet, containers en hijskranen. Verder verhuren wij rijplaten, hoogwerkers, zamelen afvalstoffen in en verkopen zand en grint. Onze activiteiten zijn voornamelijk gerelateerd aan de bouw. In totaal werken er hier honderd mensen en 25 vrachtwagens, 25 kranen en 20 grondverzetmachines. Het transportmaterieel is grotendeels afgestemd op de dagelijkse behoeften en bestaat naast kippertrailers, uit steentrailers en twee diepladers voor het vervoer van hoogwerkers. Tevens rijden er bij ons bedrijf tien tautliners en koelopleggers. Deels worden deze in combinatie met een KooiAap ingezet voor bouwgerelateerd transport, maar ook voor het vervoer van frisdranken en gekoelde producten. Bijzonder is daarnaast het transport van diepgevroren bloedplasma voor SanQuin bloedbanken in Nederland."

Herms BV is VCA ** gecertificeerd en erkend leerbedrijf voor SOMA,VTL en SBW.