Clicky

 JK Horsetrucks bouwt exclusieve paardenwagen op DAF FAN XF105.460 Super Space Cab

JK Horsetrucks bouwt exclusieve paardenwagen op DAF FAN XF105.460 Super Space Cab
01-03-2012 10:18 | DAF | auteur de redactie
HELMOND - De door Loven Trucks Helmond geleverde DAF XF105 is door Joan Kuijpers, directeur/eigenaar van JK Horsetrucks, OMgebouwd tot een uniek "Paleis op wielen", voor de paarden en voor de berijders. De wagen is volledig in samenwerking met de opdrachtgever gerealiseerd.

De DAF FAN XF105.460 Super Space Cab is uitgerust met alle denkbare accessoires en voorzien van de milieuvriendelijke Euro-5 motor, uitgevoerd met drie achterassen met een gestuurde naloopas, geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak en een voor- zij- en achterzicht camerasysteem. De DAF XF105 is door Rene Geurts, verkoper bij Loven Trucks, overhandigd aan Joan Kuijpers.

JK Horsetrucks is één van de grootste bouwers van paardenwagens in Europa en behoort bij de top drie van de wereld. Als iemand verstand heeft van wat er komt kijken bij de inrichting van een paardenwagen dan is dat Joan Kuijpers in Helmond. Al van kind af aan is hij een fervent paardenliefhebber en springruiter. Op zijn 18e jaar bouwde hij zijn eerste paardenwagen, hiervoor werd een wagen van Van Gend & Loos omgebouwd. Zijn ideeën, verwerkt in deze wagen, wekte bewondering bij de springruiters en de vraag naar "kUn je er voor mij ook een bouwen" volgde dan ook snel.

In 2003 startte Joan in Hongarije, in een voormalige busfabriek, zijn opbouwactiviteiten met drie man personeel. Luisteren naar de opdrachtgevers en komen met vooruitstrevende ideeën, zorgde voor een spectaculaire groei. JK Horsetrucks heeft momenteel een bedrijf met meer dan 100 gemotiveerde medewerkers en bouwt unieke wagens voor belangrijke stallen in de wereld.Onder zijn cliënten bevinden zich Prinses Caroline van Monaco, het Koninklijk huis van Spanje, de regering van Qatar en de stal van Melchior. De paardenwagen, gebouwd op de DAF XF105, is in opdracht gerealiseerd voor Anton Meulendijks in Geldrop. Samen ontwikkelden zij deze unieke combinatie. Zowel op nieuwe, als op gebruikte chassis, realiseert JK Horsetrucks een opbouw voor 2 tot 12 paarden. In Helmond zal medio 2012 de nieuwe werkplaats zijn gerealiseerd voor optimale service en onderhoud aan de paardenwagens.

JK Horstrucks is zeer tevreden over de samenwerking met Loven Trucks. "De nog prille samenwerking is uitstekend", zegt Joan. "Loven Trucks levert een prima service, een goede prijs/kwaliteitsverhouding en komt de afspraken stipt na, het zijn voor mij de sleutelwoorden voor een lange samenwerking."
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions