Clicky


Heiwo levert 83 PIEK multitemp koel opleggers aan C1000

Heiwo levert 83 PIEK multitemp koel opleggers aan C1000
23-02-2012 10:28 | Trailers | auteur de redactie
WOLVEGA - Carrosseriefabriek Heiwo in Wolvega levert momenteel de eerste opleggers uit een serie van 83 aan C1000. Specifiek voor deze 2-assige koel/vriesopleggers is het Floor chassis met kabelbesturing. Redenen voor C1000 om Heiwo te kiezen liggen in de bewezen robuuste bouwwijze, het eigen roestvrijstalen en dus duurzame achterkader en de in eigen beheer gebouwde wand- en dakpanelen.

Verdeeld over de zes logistieke centra van C1000 rijden in totaal meer dan 200 eigen opleggers, waaronder voortaan ook deze 83 nieuwe PIEK gecertificeerde Heiwo’s.

Gebaseerd op de klantenwens ontwikkelde en bouwt Carrosseriefabriek Heiwo deze serie C1000 opleggers. Uitgangspunt vormt een 2-assig Floor chassis met kabelbesturing, waarbij iedere as goed is voor 12 ton en uitgevoerd met 425/65 R22.5 banden. De geïsoleerde zijwanden zijn op een specifiek manier met de vloer verbonden en vormen samen met het dak een geheel. Heiwo stelt de benodigde panelen in eigen beheer samen en bouwt ze af met behulp van een bijzondere lijmmethode.

Voor de afbouw zorgen het roestvrijstalen Heiwo achterkader, exact passende deuren, goed hang- en sluitwerk, een Carrier XLN koelmachine met twee verdampers en een D’Hollandia 3 ton achtersluitende laadklep.

Om per rit zoveel mogelijk goederen onder verschillende geconditioneerde condities te kunnen vervoeren is het interieur opgedeeld in een verhouding 1/3-2/3. Hiervoor fungeert een vaste scheidingswand terwijl ieder van de compartimenten beschikt over een eigen verplaatsbaar opklapschot. Voor een doelmatige ladingzekering zorgen de vijf rijen Load Lok rails in dak en vloer en tijdens de productie zijn ook stootstrippen op de wanden voor de containergeleiding op 2 hoogtes aangebracht. Alles aan de opleggers is gecertificeerd volgens de PIEK normen en maakt bezorgen in de randen van de dag en de nacht mogelijk.



C1000 zet de nieuwe Heiwo opleggers in voor de nationale distributie van supermarkten en doet dit vanuit de logistiek centra in Breda, Raalte, Woerden en Gieten. Op de carrosserie vakdagen te Hardenberg staat Heiwo in Hal 5 op stand 531