Clicky

 CNV: vrouwelijke beveiligers Schiphol starten petitie vanwege werkdruk

CNV: vrouwelijke beveiligers Schiphol starten petitie vanwege werkdruk
08-08-2023 15:14 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - [update 15:58 uur] Vrouwelijke beveiligingsmedewerkers van luchthaven Schiphol zijn een petitie gestart om aandacht te vragen voor de hoge werkdruk. Volgens vakbond CNV is de petitie binnen een paar dagen al door ruim tweehonderd mensen ondertekend.

De vakbond constateert dat er nog steeds een personeelstekort is bij de beveiliging, al is dat niet zo nijpend als vorig jaar, toen grote rijen op de luchthaven ontstonden. Het tekort heeft met name impact op de vrouwelijke bezetting, aldus CNV. Alleen vrouwen mogen namelijk vrouwen fouilleren. De petitie is een initiatief van personeel van G4S Aviation Security, een van de beveiligingsbedrijven op Schiphol.

"Veel vrouwen lopen op hun tandvlees. Een deel vertrekt uit onvrede, waardoor de druk op de anderen nog groter wordt", legt CNV-onderhandelaar Erik Maas uit. "We roepen Schiphol en de beveiligingsbedrijven met klem op om de noodkreet van de vrouwen serieus te nemen en snel werk te maken van de suggesties die zij doen."

Schiphol laat in een reactie weten dat er voor de meivakantie een scheve verhouding was ontstaan bij de beveiliging. Daarom is tijdens een wervingscampagne ingezet op het aantrekken van vrouwelijke medewerkers. De afgelopen tijd is de verhouding daarmee rechtgetrokken: 60 procent is nu man, 40 procent vrouw. "Idealiter werken we toe naar een 50/50-verdeling, dus uiteraard blijven we nieuwe collega's werven", aldus de luchthaven.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats