Clicky


Versmalde Volvo FE 6x2V voor Gemeente Alkmaar

Versmalde Volvo FE 6x2V voor Gemeente Alkmaar
13-02-2012 15:20 | Volvo | auteur de redactie
ALKMAAR - De gemeente Alkmaar, afdeling stadswerk heeft onlangs een versmalde Volvo FE 6x2V met gestuurde naloopas in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor het legen van ondergrondse containers. Volvo Trucks-dealer Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens B.V. leverde dit unieke voertuig.

De versmalde Volvo FE is speciaal ontworpen voor het legen van ondergrondse vuilcontainers in Alkmaar met zijn vele smalle straatjes. Volvo Trucks-dealer Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens is, na een Europese aanbesteding, opgetreden als hoofdaannemer voor dit voertuig.

Eenvoudig manoeuvreren door smalle straten
De Volvo FE is voorzien van een 240 pk EEV-motor, in combinatie met een volledig automatische Allison versnellingsbak. Bijzonder is dat de voertuigbreedte is teruggebracht tot de door Alkmaar gewenste maat.



Zo is de truck voorzien van een HALLER–Mini XL-H, met een inhoud van 16,5m3, opbouw en een, versmalde, 23 ton/meter PALFINGER autolaadkraan. Om zowel de opbouw, als de autolaadkraan hydraulisch afzonderlijk van elkaar te kunnen laten functioneren, wordt één pomp aangedreven door een motor-PTO en de andere door een versnellingsbak-PTO. Het GVW van de truck bedraagt 27.000 kg.

Door de truck uit te rusten met een gestuurde naloopas kan er makkelijker gemanoeuvreerd worden in de binnenstad van Alkmaar. De veiligheid is extra verhoogd door de af fabriek geleverde extra ruit onderin het rechterportier en de opvallende 'dode hoek' striping, aangebracht door Spuiterij VEPLA, onderdeel van Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens B.V.