Clicky

 BBB-leider Van der Plas wil geen premier worden

BBB-leider Van der Plas wil geen premier worden
27-07-2023 09:56 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Caroline van der Plas van BBB wordt geen minister-president als haar partij de Tweede Kamerverkiezingen in november wint. Dat zegt ze in een interview met De Telegraaf. Ze hoopt nog deze week iemand anders naar voren te schuiven voor het premierschap. Het zou gaan om iemand met "internationale ervaring". " Als hij of zij ’ja’ zegt, is de keuze voor mij makkelijk: dan word ik geen premier", aldus Van der Plas. Mocht de beoogde kandidaat, die op plek twee van de lijst moet komen, toch nee zeggen, dan gaat Van der Plas haar keuze "heroverwegen".

De BBB-leider wilt het liefst lijsttrekker blijven en de Kamerfractie leiden. Ze zegt tegen de krant twee belangrijke redenen te hebben waarom ze geen premier wil zijn. "Ten eerste is het een enorme aanslag op mijn privéleven. Ik heb net een werkbezoek aan Ameland gebracht, gewoon in m’n eentje. Dan heb ik de tijd om te spreken met ondernemers, campingeigenaren. Dat kan straks niet meer als je premier bent: dan word je afgezet met de auto en kun je twee minuten met iemand praten."

De tweede reden is dat ze opziet tegen het reizen naar andere landen en ontmoetingen met buitenlandse regeringsleiders. "Met alle respect voor die mensen - en met mijn Engels is niets mis - maar ik heb helemaal geen zin om nette kleren aan te moeten en de wereld over te vliegen. Dan moet ik hakken dragen, terwijl ik helemaal niet op hakken kan lopen. Het grijpt me allemaal een beetje naar de strot, om eerlijk te zijn."

Bovendien kampt Van der Plas met vliegangst en zegt voortdurend bang te zijn dat haar toestel neerstort. En vindt ze te kort in de Tweede Kamer te zitten om premier te worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions