Clicky


Wezenberg als eerste in Nederland de weg op met Scania Euro 6

 Wezenberg als eerste in Nederland de weg op met Scania Euro 6
09-01-2012 13:19 | SCANIA | auteur de redactie
Onlangs nam B. Wezenberg Transport B.V. te IJsselmuiden de eerste Scania met Euro 6 motor in Nederland op in het wagenpark. Het Overijsselse bedrijf volgt de innovatieve ontwikkelingen in de branche op de voet. Toen Scania vorig jaar haar Euro 6 motoren introduceerde was het contact snel gemaakt. Met de nieuwe Scania, een R440 twee-assige trekker met een 440 pk Euro 6 motor, voegt Wezenberg daadwerkelijk de daad bij het woord.

Dit voertuig loopt vooruit op de uitlevering van honderd Scania Euro 6 voertuigen die in 2012 en 2013 geleverd zullen gaan worden. Deze voertuigen zijn verder uitgerust met de comfortabele Topline of Highline cabine en Scania Opticruise/Scania Retarder. Alle trucks worden afgeleverd door de Scania dealer te Zwolle.



Vorig jaar introduceerde Scania een tweetal Euro 6 motoren als basis van een nieuwe motorreeks. De 440 en 480 pk motoren maken gebruik van technologieën waarmee Scania al vele jaren ervaring heeft en die nu allemaal in dezelfde motor zijn geïntegreerd. Deze technologieën, zoals XPI, EGR, SCR, VGT en partikelfilter, hebben in de afgelopen jaren al vele miljoenen kilometers in de dagelijkse harde praktijk hun betrouwbaarheid bewezen. Recente publicaties in vakmedia bevestigden dat ook het brandstofverbruik van de nieuwe motor zeer gunstig scoorde ten opzichte van de Euro 5 motoren. Al deze extra zekerheden maken de Scania Euro 6 een veilige investering die de spreekwoordelijke hoge restwaarde van een Scania alleen nog verder versterkt. Stimuleringsmaatregelen als overheidssubsidie en mogelijk MAUT-voordeel dragen hieraan verder bij.

B. Wezenberg Transport B.V. is een modern, kwaliteitsgericht bedrijf met een lange historie die terug gaat tot 1945. Het bedrijf verzorgt de distributie en het transport van levensmiddelen - met een specialisatie in het groente- en fruittransport - door heel Nederland en Noord Europa. Dit vervoer wordt verricht met behulp van verschillende soorten opleggers. De afgelopen jaren richt Wezenberg zich ook sterk op de geconditioneerde en ongeconditioneerde winkeldistributie.



Van origine is Wezenberg een specialist in groente en fruittransport, maar het familiebedrijf met vier generaties heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het beleid is gericht op diensten uitgevoerd met uiterste flexibiliteit, betrouwbaarheid en efficiency. Het wagenpark bestaat uit ruim 100 trekkende eenheden en 160 opleggers. Inmiddels heeft Wezenberg Transport een plaats verworven tussen de transporteurs van betekenis. Wezenberg Transport is onderdeel van de Wezenberg Groep waarbij 235 personen werkzaam zijn.