Clicky

 Vliegveld Palermo dicht door bosbranden Sicilië

Vliegveld Palermo dicht door bosbranden Sicilië [+foto's&video's]
25-07-2023 10:36 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PALERMO - Het vliegveld van Palermo op Sicilië is tot zeker 11.00 uur dinsdagochtend gesloten wegens de bosbranden in de omgeving van de luchthaven. De branden op Sicilië hebben maandag de heuvels rond de hoofdstad Palermo bereikt. In het noorden van het land stormt het juist. Daarbij zijn twee doden gevallen.

Luchthaven Falcone Borsellino twittert in de nacht van maandag op dinsdag dat het vliegveld genoodzaakt is te sluiten. Op foto's bij dat bericht is te zien dat de branden niet ver van het vliegveld woeden. Die leidden ook tot wegafsluitingen en verstoring van het treinverkeer.

De brandweer probeert met man en macht te voorkomen dat de branden rond Palermo overslaan op huizen en andere gebouwen in de stad. Sicilië gaat al sinds eind vorige week gebukt onder een hittegolf. In de plaats Catania werd maandag een temperatuur van 47,6 graden gemeten. Daar is het vliegverkeer al verstoord sinds een brand in een terminal, vorige week. Honderdduizenden mensen op het eiland zitten zonder stroom.

In de noordelijke provincies Monza en Brescia kwamen maandag en dinsdag twee vrouwen om het leven door de storm die daar woedt. Zij werden getroffen door vallende bomen. Ook in Milaan waaiden bomen om, werden het openbaar vervoer en wegverkeer verstoord en waaiden daken van gebouwen.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions