Clicky

 Koning Willem-Alexander brengt met staatssecretaris de Vries werkbezoek aan Douane

Koning Willem-Alexander brengt met staatssecretaris de Vries werkbezoek aan Douane
25-07-2023 10:30 | Algemeen | auteur Redactie

DEN HAAG - Koning Willem-Alexander brengt woensdagmiddag 30 augustus samen met staatssecretaris de Vries van Financiën (Toeslagen en Douane) een werkbezoek aan de Douane op het haventerrein in Vlissingen. Het werkbezoek staat in het teken van de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

Ondermijnende criminaliteit heeft een grote impact op de samenleving. Daarom wordt ingezet op de versterking van de aanpak van drugssmokkel. In de haven van Vlissingen onderschept de Douane steeds meer drugs. Zo werd in het eerste halfjaar van 2023 in Vlissingen ongeveer 3.000 kilo cocaïne in beslag genomen. In dezelfde periode vorig jaar ging het om in totaal 2.200 kilo.

Tijdens een rondleiding in de haven krijgen de Koning en de staatssecretaris uitleg over de aanpak van de smokkel van verdovende middelen via de haven van Vlissingen. Douaniers laten zien hoe containers en pallets gescand worden met een mobiele röntgenscan. Daarnaast is er aandacht voor innovatieve controlemiddelen. Zo bekijken de Koning en de staatssecretaris een nieuwe manier om geursporen uit containers te halen, zodat drugshonden meer containers kunnen controleren.

Vervolgens gaan de Koning en de staatssecretaris in gesprek met ondernemers die actief zijn in het havengebied over de samenwerking met de Douane en de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Samenwerking met ondernemers speelt een belangrijke rol bij het veilig houden van de haven. Met douaniers spreken de Koning en de staatssecretaris over integriteit en weerbaarheid tegen ongewenste beïnvloeding van (drugs)criminelen.

De Koning brengt met regelmaat werkbezoeken samen met een minister of staatssecretaris. Tijdens deze bezoeken krijgt de Koning aan de hand van concrete voorbeelden te zien welke effecten het beleid van de bewindspersoon heeft in de praktijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats