Clicky

 Weer in Italië wordt in meer steden gevaarlijk dan dinsdag

Weer in Italië wordt in meer steden gevaarlijk dan dinsdag
19-07-2023 11:49 | Buitenland | auteur ANP

ROME - Italianen moeten vanwege de hittegolf onverminderd passen op hun gezondheid. Nadat het dinsdag al uitzonderlijk heet was, geldt woensdag in nog meer plaatsen code rood. Ook voor Bari en Catania, in het zuiden van het land, Civitavecchia in het midden en Turijn in het noordwesten geldt nu het hoogste waarschuwingsniveau. Alleen in Bolzano, in Zuid-Tirol, heeft code rood plaatsgemaakt voor geel.

Italië kampt net andere landen in Zuid-Europa met een hittegolf. In vrijwel het hele land moeten mensen daar voor hun gezondheid rekening mee houden. In alle steden, met uitzondering van Genua en Bolzano, kunnen vooral mensen met een zwakkere gezondheid, ouderen en kleine kinderen in de problemen raken. In 23 van de 27 steden waar het ministerie over adviseert is het weer zelfs zo extreem, dat iedereen moet uitkijken.

Blijf op de warmste uren uit de zon, doe rustig aan, ventileer en houd je zo koel mogelijk, zegt het ministerie. Ook wordt aangeraden om licht te eten, bijvoorbeeld pasta en vis, en pittig eten juist te mijden. De hitte heeft zelfs gevolgen voor elektronische apparaten, zocht persbureau ANSA uit. Ze zullen bij de huidige temperaturen in Italië volgens een deskundige van de technische universiteit in Milaan niet ontploffen, maar de batterij zal wel sneller slijten.

Weeronline spreekt van "extreem hoge temperaturen" in Zuid-Italië van 35 tot 40 graden. Lokaal kan het daar, evenals op Sardinië en Sicilië, zelfs 43 of 44 graden worden. Vanaf donderdag koelt het wat af, al zijn dan nog steeds temperaturen mogelijk tot 40 graden. Dat geldt ook voor Spanje en Griekenland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions