Clicky


Twintig Gray & Adams twin trailers voor C. van Heezik

Twintig Gray & Adams twin trailers voor C. van Heezik
01-12-2011 10:41 | Trailers | auteur de redactie
Logistiek dienstverlener C. van Heezik B.V. uit Maarssen heeft ten behoeve van internationale papierlogistiek twintig Gray & Adams dubbeldeks trailers in gebruik genomen. De trailers zijn door Ducarbo Solutions, onderdeel van de Ducarbo carrosseriebouwersgroep, aangepast voor gebruik op het Europese vasteland. Kenmerk van de trailers is onder andere de dubbele laadvloer, waarbij een laadhoogte tot 1.80 meter mogelijk is.

"We wilden in de papierlogistiek een zo hoog mogelijke service verlenen. Vroeger moesten we pallets stapelen, waardoor soms schade ontstond en klanten weer moesten afstapelen. In nauwe samenwerking met Ducarbo Solutions hebben we deze trailers gekocht en aangepast. Daardoor zijn de te laden pallets minder hoog. De kwaliteit van het kostbare papier is gegarandeerd en de klanten zijn dus tevreden, terwijl wij meer lading mee kunnen nemen", legt manager Albert Joordens van Van Heezik uit.



Een kenmerk van de trailers is verder de dubbele laadklep, waardoor er met de dubbeldekker moeiteloos aangedockt kan worden. "We hebben gemeten hoeveel langer het duurt om deze dubbeldekker of twin trailer met 51 pallets te lossen, vergeleken met een normale trailer, waar 33 pallets in gaan. Het bleek dat het slechts zestien seconden per pallet langer duurt. Wederom een bewijs van de kracht van dit concept", aldus Joordens.

Van Heezik heeft de klanten geïnformeerd over de werking van deze trailer. "Er kan meer in en er kan met minder mensen aan het laden en lossen worden gewerkt. De chauffeur weet precies wat hem te doen staat. Die is daarvoor apart gecertificeerd", legt Joordens uit. Hij benadrukt dat Van Heezik met deze trailer voldoet aan de ondernemingsdoelstelling van het bedrijf die is gericht op het helpen het rendement van de klanten te verbeteren.

Van Heezik heeft de twin trailers door de TÜV laten keuren. Daarmee is het bedrijf eventuele misverstanden rond ladingzekering voor. Eerste ervaringen leren dat de trailers prima rendement leveren en dat het wat hogere eigen gewicht makkelijk opweegt tegen de toegenomen transport efficiency.



"Tegenover een verwaarloosbaar hoger brandstofverbruik staat 40% meer lading en dus per saldo ook 40% minder uitstoot. Omdat LZV’s niet de grens over mogen, zijn deze voertuigen uitermate geschikt voor regelmatig internationaal vervoer. Vanuit de markt bestaat daarvoor erg veel belangstelling", legt Joordens uit.

Jorrit den Hartog, directeur van Ducarbo-lid Carrosseriefabriek Hartog-Est: "Met Ducarbo Solutions kunnen wij fleetowners als Van Heezik vervoersoplossingen op maat leveren, ook seriematig. Dit doen we bijvoorbeeld als importeur van Gray & Adams dubbeldeks trailers. Het voordeel van onze groep van zes carrosseriebedrijven komt hierbij uitstekend tot zijn recht."