Clicky

 Veel vliegtuigen aan de grond in Italië en België na stakingen

Veel vliegtuigen aan de grond in Italië en België na stakingen
15-07-2023 13:58 | Buitenland | auteur ANP/AFP/DPA

DEN HAAG - [update 14:24 uur] Stakingen door luchthaven- en luchtvaartpersoneel hebben zaterdag in Italië en België honderden vliegtuigen aan de grond gehouden. Daardoor zijn duizenden reizigers gestrand. Ook de KLM moest vluchten annuleren als gevolg van de stakingen.

Op het hoogtepunt van het drukke zomerseizoen zijn in Italië zo'n duizend vluchten, zowel binnenlandse als internationale, geannuleerd. Dat is volgens de Italiaanse luchtvaartautoriteiten het gevolg van een staking door grondpersoneel.

Nog eens 120 vluchten van en naar de Belgische luchthaven Charleroi worden zaterdag en zondag geannuleerd. Dat komt door een staking van piloten van budgetmaatschappij Ryanair. Zij leggen het werk neer uit onvrede over de arbeidsomstandigheden. Ook vluchten van Air Malta werden getroffen nadat piloten zich bij de staking hadden aangesloten.

Ook maatschappijen die vanaf Schiphol vliegen hebben last van stakingen, zegt een woordvoerster van de luchthaven. KLM wijst erop dat de staking op Italiaanse vliegvelden wel ruim van tevoren is aangekondigd. "KLM heeft de afgelopen dagen 34 vluchten van en naar diverse Italiaanse bestemmingen - die vandaag zouden vertrekken en aankomen - geannuleerd (17 retourvluchten)", laat een woordvoerster weten. Alle passagiers zijn volgens haar omgeboekt op eerstvolgende beschikbare vluchten.

Op de luchthaven van Rome werden zaterdag zo'n 200 vluchten geannuleerd. In Milaan gaat het om 150 vluchten. Daarnaast staan tientallen vliegtuigen aan de grond in Turijn en Palermo.

De Italiaanse minister van Transport Matteo Salvini riep de stakers op om "gezond verstand" te gebruiken om "miljoenen andere arbeiders en toeristen geen schade toe te brengen".

Luchthavens drongen er bij mensen op aan om de status van hun vluchten te controleren voordat ze op reis gaan. Volgens de Italiaanse consumentenorganisatie Codacons raken de stakingen mogelijk 250.000 reizigers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions