Clicky

 Frustratie bij onderhandelingen cao KLM Grond

Frustratie bij onderhandelingen cao KLM Grond
14-07-2023 11:53 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Woensdag en donderdag is er onderhandeld over de cao voor grondpersoneel. Het ging dit keer niet over loon maar over de andere voorstellen van KLM en de bonden. "Eerder hebben we toegelicht dat we ver uit elkaar lagen op loon en hoopten dat we met de overige voorstellen dichter bij elkaar zouden komen. Helaas is het anders gelopen", laat FNV Luchtvaart weten.

"In de aanloop naar de onderhandelingen hebben we het uitgebreid met KLM gehad over de uitdagingen op de grond. Momenteel zijn er werkplekken bij de KLM waar je niet veilig en gezond kan werken, zijn er enorme zorgen over onderbezetting, een krappe arbeidsmarkt en de inflatie in het land is torenhoog. In onze voorstellenbrief staan voorstellen die hier een antwoord op bieden. Voorstellen waar KLM niet veel mee lijkt te willen doen…"

"De reactie van KLM op onze voorstellen is uitermate teleurstellend. Op deze manier lijkt het alsof het bedrijf niet bereid is te investeren in het grondpersoneel. Sterker nog, we zijn een dag lang bezig geweest met het tegenhouden van verslechteringen die door KLM werden voorgesteld."

Geen zicht op een akkoord

De grondbonden hebben tijdens de onderhandelingen goed samen opgetrokken, bij alle partijen overheerst nu de teleurstelling. Op 27 en 28 juli staan er weer onderhandelingen over loon op de agenda. "Wij hopen dat KLM dan eindelijk laat zien dat ze bereid zijn te investeren in het grondpersoneel, maar we maken ons grote zorgen. Een cao-akkoord is ver uit zicht."

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats