Clicky

 Rob Jetten (D66) wil premier worden

Rob Jetten (D66) wil premier worden
14-07-2023 10:41 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Rob Jetten wil als lijsttrekker van D66 ook een gooi doen naar het premierschap, zegt hij desgevraagd. "We zaten de vorige keer met Sigrid Kaag heel dichtbij", aldus de klimaatminister die zich vrijdag kandidaat heeft gesteld voor het lijsttrekkerschap van zijn partij. "We doen mee om te winnen."

De bewindsman vindt het jammer dat afzwaaiend partijleider Kaag niet door wil. Hij had graag nog een keer met haar de campagne in gewild. Tegelijkertijd zegt hij te voelen dat het "eindelijk mijn tijd is." Het politieke speelveld ligt open, aangezien vrijwel alle middenpartijen met een nieuwe lijsttrekker de vroegtijdige verkiezingen ingaan.

"Het wordt een bijzondere strijd", waarbij wat Jetten betreft ook om het Torentje wordt gestreden. Ondanks de slechte score van D66 bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart en de lage stand in de peilingen, wil Jetten niet een heel andere koers varen dan zijn voorganger, als hij door D66-leden inderdaad tot lijsttrekker wordt gekozen.

"Peilingen zijn natuurlijk heel erg interessant maar het gaat om de uitslag. Ik ga wel op mijn eigen manier de campagne voeren." Hij benadrukt daarbij vooral dat hij deel uitmaakt van een "nieuwe generatie" politici. Die zouden volgens hem minder op het politieke spel en meer op oplossingen zijn gericht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions