Clicky

 Handelsblatt: flitsbezorger Getir overweegt vertrek uit Nederland

Handelsblatt: flitsbezorger Getir overweegt vertrek uit Nederland
13-07-2023 19:12 | Binnenland | auteur ANP

FRANKFURT - [update 23:55 uur] Flitsbezorger Getir overweegt een vertrek uit Nederland en ook Italië. Dat schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt op basis van bronnen. Volgens de krant kampt Getir met forse verliezen en wil het bedrijf met behulp van kostenbesparingen extra investeringen van geldschieters aantrekken.

Getir stelt in een korte verklaring via het PR-bureau waar het bedrijf mee werkt dat het "nieuws dat Getir Nederland zou kunnen verlaten, zoals gepubliceerd in verschillende artikelen, puur speculatief" is.

Het van oorsprong Turkse Getir, dat eerder dit jaar nog zijn Duitse branchegenoot Gorillas overnam, heeft inmiddels ook al afscheid genomen van Spanje, Portugal en Frankrijk. Als het bedrijf ook uit Nederland en Italië weggaat, blijven alleen de Turkse thuismarkt, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland als markten over, aldus Handelsblatt.

De krant stelt dat Getir maandelijks tientallen miljoenen aan kapitaal verbruikt. Het bedrijf wil nu extra geld aantrekken om door te kunnen gaan met zijn activiteiten. De grootste geldschieter van Getir is het staatsinvesteringsfonds Mubadala Investment van Abu Dhabi.

Flitsbezorgers van boodschappen groeiden sterk tijdens de coronapandemie. Maar nu is de markt sterk aan het afkoelen vanwege de onzekere economie en de hoge inflatie, waardoor consumenten meer de hand op de knip houden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions