Clicky

 Extra verkeershinder: tegelijk met Heinenoordtunnel ook N59 dicht

Extra verkeershinder: tegelijk met Heinenoordtunnel ook N59 dicht
13-07-2023 15:36 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De provincie Zuid-Holland laat juist tijdens de afsluiting van de Heinenoordtunnel ook werkzaamheden uitvoeren aan de nabijgelegen N59. Deze provinciale weg geldt als een belangrijke verbinding tussen Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland. Omdat veel weggebruikers vanwege de werkzaamheden aan achtereenvolgens de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel op de A29 toch al moeten omrijden, is ervoor gekozen om in deze periode ook de hierop aansluitende N59 aan te pakken.

"Tijdens de zomervakantie is de verkeersdruk lager en hebben minder mensen last van de werkzaamheden", zegt de Zuid-Hollandse gedeputeerde Frederik Zevenbergen. "De afsluiting is bewust tegelijkertijd met de renovatie van de Heinenoordtunnel. Ongeveer een derde van de weggebruikers op de N59 rijdt ook door de Heinenoordtunnel en moet dan al omrijden via de N57. We willen met de werkzaamheden aan de N59 de toegevoegde hinder beperkt houden."

Sinds begin juni is de Haringvlietbrug bij knooppunt Hellegatsplein vanwege renovatie dicht. Die afsluiting duurt tot begin augustus. Direct daarna gaat de iets noordelijker op de A29 gelegen Heinenoordtunnel dicht, van 5 augustus tot en met 1 september. In die weken vinden ook de werkzaamheden plaats aan de N59, tussen Hellegatsplein en de afslag Den Bommel op Goeree Overflakkee. Er komt een afscheiding tussen de twee rijstroken, zodat niet meer ingehaald kan worden.

De afsluiting van de A29 leidt al wekenlang tot veel verkeershinder. Omrijden kan via de A16 of de N57 langs de Zuid-Hollandse en Zeeuwse kust. "Ik weet dat veel weggebruikers balen van de werkzaamheden in het gebied, dat is begrijpelijk", aldus Zevenbergen. "We moeten even door de zure appel heen bijten. Dan hebben we straks jarenlang veiligere en betrouwbaardere wegen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions