Clicky

 Corrupte medewerker containeroverslagbedrijf aangehouden

Corrupte medewerker containeroverslagbedrijf aangehouden
06-07-2023 19:54 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - Donderdagochtend heeft de politie een 47-jarige man uit Oostvoorne aangehouden op verdenking van omkoping en betrokkenheid bij de import van verdovende middelen. De man is werkzaam bij een groot containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven. Hij wordt ervan verdacht gevoelige informatie te hebben verkocht aan criminelen. Deze informatie hebben criminelen nodig voor de import van verdovende middelen. Hij is in de omgeving van zijn woning aangehouden.

De man wordt ervan verdacht zijn kennispositie binnen het bedrijf in de haven te hebben misbruikt. In het onderzoek werd duidelijk dat de man zich vermoedelijk liet omkopen met grote contante geldbedragen. Direct na de aanhouding werd de woning van de man doorzocht. Hierbij werd onder andere beslag gelegd op digitale gegevensdragers, diverse voertuigen, luxegoederen en een groot contant geldbedrag.

Corruptie in de haven

Om drugssmokkel mogelijk te maken hebben criminele organisaties corrupte schakels nodig op diverse plekken in de logistieke keten. De pijnlijke realiteit is dat elke havenmedewerker een risico loopt om benaderd te worden door zo’n criminele organisatie. Er wordt veel geld geboden om informatie te kopen, de andere kant op te kijken of daadwerkelijk handelingen te verrichten om smokkel mogelijk te maken. Er wordt op heel veel manieren samengewerkt met bedrijven in de haven om de veiligheid van hun medewerkers te bevorderen.

Meld misdaad (anoniem)

Ben je benaderd door criminelen? Of heb je informatie over mogelijke corruptiezaken? Meld het! Als je liever anoniem blijft, kun je het ook melden via M. op 0800-7000 of bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI). Dit team is speciaal getraind in het afschermen van informatiebronnen en het in het geheim inwinnen van informatie. Je kunt TCI bereiken op 088-6617734.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats