Clicky

 Donderdag en vrijdag 48-uursstaking bij Fokker ELMO

Donderdag en vrijdag 48-uursstaking bij Fokker ELMO
05-07-2023 10:40 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - FNV Metaal kondigt opnieuw een staking aan op 6 en 7 juli bij Fokker ELMO in Hoogerheide. FNV Metaal eist dat werknemers van Fokker ELMO uit Hoogerheide eenzelfde verplaatsingsregeling krijgen als hun collega’s bij Fokker Landing Gear uit Helmond. Op 14 februari, 16 maart, 6- en 7, 25 en 26 april en 30 en 31 mei werd hier ook al voor gestaakt.

Bestuursvoorzitter GKN Fokker beweegt ook niet na brief bonden

FNV Metaal bestuurder Jan Meeder: "Het schiet niet echt op bij Fokker. In informeel overleg heeft de directie in april een bod neergelegd dat volstrekt onvoldoende is. We hebben daar begin mei met onze leden over gesproken en dit bod is van de hand gewezen. Na 2 mei is er ook geen enkele beweging vanuit de directie te bespeuren geweest. We hebben daarop samen met CNV Vakmensen de bestuursvoorzitter van GKN Aerspace, Paya, een brief geschreven om met een oplossing te komen. Met de directie in Nederland lukt het niet en zit de kwestie muurvast. De bestuursvoorzitter heeft ons echter weer verwezen naar de Fokker-directie Nederland om toch met hen in gesprek te gaan. Hij stelt ‘achter het leiderschap van deze club te staan."

Terug bij af

Jan Meeder: "Terug bij af, zo vinden wij, en dus vallen wij terug op ons ultimatum en eisen nog steeds een gelijkwaardige extra blijfbonus van drie maandsalarissen, zoals in ons ultimatum van 1 februari verwoord staat. Onze leden zijn bereid om verder te gaan met actie voeren. Zij blijven vinden dat de directie echt over de brug moet komen. ‘Respect, waardering en gelijkwaardigheid’, daar gaat het ze om."

Absurde situatie

GKN Fokker liet vorig jaar maart aan de vakbonden weten dat zij de vestigingen in Helmond en in Hoogerheide wilden sluiten, om uiteindelijk alle activiteiten onder te brengen bij Fokker in Papendrecht. Vervolgens werd er voor de ruim 1.000 getroffen werknemers een zogenaamde verplaatsingsregeling afgesproken. Deze regeling bestaat uit een vertrek- en een transferregeling. Vervolgens bleek dat de Fokker directie met de ondernemingsraad, buiten de bonden om, extra afspraken had gemaakt voor de werknemers van Fokker Landing Gear uit Helmond.

Jan Meeder: "Dit alles blijft natuurlijk een absurde situatie. Dit pikken onze leden bij Fokker ELMO niet! Wij blijven een gelijkwaardige behandeling en een gelijkluidende regeling eisen voor alle Fokker werknemers. Het gaat tenslotte om duizenden euro’s per werknemer meer aan compensatie voor de verhuizing naar Papendrecht."

GKN Aerospace heeft wereldwijd ongeveer 15.000 medewerkers. De locatie Fokker Papendrecht zal uiteindelijk werk gaan bieden aan ongeveer 1.800 werknemers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats