Clicky


20 nieuwe Vector 1550 City koelunits voor GE TIP Trailer Services

20 nieuwe Vector 1550 City koelunits voor GE TIP Trailer Services
06-10-2011 15:24 | Trailers | auteur de redactie
ROTTERDAM - GE TIP Trailer Services, Europees leider in lease en verhuur van trailers, heeft twintig nieuwe Vector 1550 City koelunits aangeschaft voor hun voor supermarktdistributie bestemde vloot. Door deze PieK-gecertificeerde units is nachtdistributie van supermarkten in stedelijke gebieden mogelijk. Nachtelijke bevoorrading levert namelijk veel logistieke voordelen op, terwijl er gelijktijdig wordt voldaan aan de milieurichtlijnen voor geluid en emissies.

Carrier Transicold maakt deel uit van Carrier Corp., marktleider in geavanceerde oplossingen voor klimaatbeheersing en onderdeel van de United Technologies Corp. (NYSE: UTX). Carrier Transicold verbetert de temperatuurregeling bij internationaal transport met een complete productlijn voor gekoelde vrachtwagens, opleggers en containers.

GE TIP en Carrier Transicold Benelux hebben na een samenwerking van meer dan tien jaar een sterke werkrelatie opgebouwd. Voordat de Vector 1550 werd aangeschaft, had GE TIP al goede ervaringen met koelunits van Carrier Transicold. Zo is het transportbedrijf zeer te spreken over de andere PieK-gecertificeerde units uit de Vector City reeks, de standaard Vector en de Maxima koelunit voor trailers. Door de PieK-gecertificeerde serie steeds verder te ontwikkelen en uit te breiden, biedt Carrier Transicold GE TIP een pakket aan oplossingen aan zodat nachtleveringen en distributie binnen stedelijke gebieden mogelijk zijn. PieK schrijft namelijk voor dat het geluidsniveau tijdens nachtleveringen (van 22:30 tot 07:00) de 60dBa - vergelijkbaar met een normale conversatie - niet mag overschrijden. De Vector 1550 City voldoet aan deze normen en verhoogt daarnaast het comfort van chauffeurs en omwonenden.



"De PieK eisen zijn rigoureus doorgevoerd in Nederland. Met de aanschaf van de nieuwe Vector 1550 units samen met onze bestaande PieK-gecertificeerde koelunits van Carrier Transicold, hoeven we ons geen zorgen meer te maken dat we niet voldoen aan de geluidsvoorwaarden tijdens nachtdistributies", legt Andre Menzing, Regional Operations Leader Benelux bij GE TIP, uit.

"Daarnaast verschilt de installatie van een Vector 1550 City niet met die van een standaard Vector. Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde aansluitpunten en dezelfde kopschotopening. Er zijn dus geen aanpassingen aan de carrosserie nodig, hetgeen kosten en tijd spaart."

Met de PieK-gecertificeerde units worden ook nog andere uitdagingen van distributie in stedelijke gebieden overwonnen. Het gebruik van het wegennet tijdens verkeersluwe uren zorgt voor minder files, minder vervuiling en minder ongelukken. Het lage brandstofverbruik en bescheiden gewicht (790 kg) van de unit vermindert de CO2 uitstoot.

"De PieK-gecertificeerde koelunits zorgen ervoor dat er meer tijd is om winkels te bevoorraden. Hierdoor kunnen transporteurs als GE TIP efficiënter te werk gaan, wat tevens zorgt voor kostenbesparing", zegt Giel Verkamman, managing director van Carrier Transicold Benelux. "Daarnaast zullen de schappen beter gevuld zijn omdat ook in de nachtelijke uren mag worden bevoorraad. Dit is dus een win-winsituatie voor zowel de transporteur als de klant."



Het optimale rendement van de Vector 1550 City is het resultaat van een gepatenteerde combinatie van een hermetische compressor met een zogenoemde economizer. Hierdoor heeft de Vector 1550 City genoeg aan een 1.5 liter dieselmotor. De economizer verhoogt de koelcapaciteit tijdens de pull-down fase met 40% waardoor de gewenste temperatuur bijzonder snel wordt bereikt. Tijdens de reguleringsfase wordt het vermogen weer teruggebracht. Door zo de capaciteit af te stemmen op de koelfases wordt het brandstofverbruik drastisch verminderd zonder dat concessie wordt gedaan aan de cold chain.

Met meer dan veertig jaar ervaring voorziet GE TIP zijn klanten van vooraanstaande vlootmanagement oplossingen. Daarnaast heeft het bedrijf de grootste en meest diverse vloot van Europa. Deze vloot bestaat uit trailers, tankwagens, gecombineerde vervoereenheden, en vrachtwagens. In totaal heeft GE TIP meer dan 60.000 voertuigen op de weg rijden. Om optimale service voor de transporteurs van gekoelde vracht te garanderen, heeft GE TIP het Golden Gold® onderhoudscontract bij Carrier Transicold afgesloten. Hierdoor worden de 101 Maxima™, 165 Vector™ en 413 Vector City™ units van GE TIP altijd op een effectieve wijze operationeel gehouden. Met dit contract kan er gebruik worden gemaakt van het uitgebreide en betrouwbare after-sales service netwerk van Carrier Transicold.

"We zijn erg tevreden met de toevoeging van de nieuwste innovatie van Carrier Transicold aan onze vloot en met het gebruik van het service netwerk. We denken dat nachttransport verder zal gaan groeien dankzij de beschikbaarheid van uitstekende PieK-gecertificeerde units zoals de Vector 1550 City", aldus Menzing.