Clicky

 Grote menigte bij begrafenis voor 17-jarige Nahel in Frankrijk

Grote menigte bij begrafenis voor 17-jarige Nahel in Frankrijk
01-07-2023 17:17 | Buitenland | auteur ANP

NANTERRE - De 17-jarige Nahel is zaterdagmiddag onder grote belangstelling begraven in het Franse Nanterre. De jongen werd dinsdag doodgeschoten door de politie toen hij wegreed na een controle.

Niet alle belangstellenden konden de Ibn Badis-moskee in Nanterre, een voorstad van Parijs, binnenkomen voor het begrafenisgebed, schrijft de Franse krant Le Monde. Bij het gebouw waren mobiele slagbomen geplaatst om de drukte en het verkeer te controleren. Rond de moskee zelf waren afzettingen geplaatst. Zo'n tweehonderd mensen voor wie binnen geen plaats meer was, namen buiten deel aan het gebed.

De nabestaanden van de tiener hadden vooraf aan media gevraagd weg te blijven bij de uitvaart. De familie wil dat het "een dag van bezinning" is voor de nabestaanden. Journalisten die toch ter plaatse kwamen, werden volgens Le Monde verzocht weg te gaan.

De dood van Nahel leidde afgelopen week in heel Frankrijk tot rellen. De jongen had een Algerijnse afkomst en mensen beschuldigen de politie ervan racistisch en te agressief te werk te gaan. Bij protesten in de nacht van vrijdag op zaterdag werden zeker 1300 mensen gearresteerd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions