Clicky


Zestien nieuwe Volvo's FM voor Action

Zestien nieuwe Volvo's FM voor Action
21-07-2011 09:48 | Volvo | auteur
ZWAAGDIJK - Voor het transport van het assortiment heeft Action uit Zwaagdijk onlangs 16 Volvo FM trucks aangeschaft. Acht daarvan rijden inmiddels op de Nederlandse wegen. De overige acht worden voor eind van dit jaar door Volvo Trucks-dealer Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens B.V. afgeleverd.

Action, 'verrassend volledig, verbazend voordelig', heeft 256 filialen in Nederland, België en Duitsland. Het in Zwaagdijk gevestigde bedrijf heeft een enorm breed en wisselend assortiment. Logistiek is het hart van het bedrijf.



De kracht van Action is grootschalige inkoop, een optimale distributie en een kostenbewuste bedrijfscultuur. Sven Pruis, hoofd transport: "Toen ik hier ruim acht jaar geleden begon hadden we tien trucks. Inmiddels hebben we een vloot van 82 voertuigen, waaronder 51 combinaties met dubbeldecks trailers."

Milieubewust
De trucks van Action rijden ongeveer 135.000 kilometer per jaar. Door toepassing van de dubbeldekkers wordt er gewerkt aan een optimaal mogelijke benutting van het wagenpark. Het bedrijf probeert zo duurzaam mogelijk te transporteren door een zo hoog mogelijke beladingsgraad te realiseren. Hierdoor beperken ze tegelijkertijd de uitstoot. De aanschaf van zestien Volvo's FM 370 trekkers past in dat beleid.



De trucks zijn uitgerust met Volvo I-Shift en voorzien van Euro 5 SCR motoren. "We zien nu al dat deze configuratie leidt tot brandstofbesparingen. Zo zitten we gemiddeld op 1 op 3,6 tot 1 op 4. Door bovendien alle chauffeurs een praktijktraining te geven van Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens zal het verbruik nog gunstiger worden. Het zijn voor ons belangrijke stappen in het milieubewustzijn van onze chauffeurs en het past in ons beleid. Wij zijn blij dat Volvo en Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens ons hierin ondersteunen", besluit Pruis.