Clicky


DAF levert vijf nieuwe milieuvriendelijke voertuigen in diverse configuratie aan de gemeente Maastricht

DAF levert vijf nieuwe milieuvriendelijke voertuigen in diverse configuratie aan de gemeente Maastricht
18-07-2011 11:57 | DAF | auteur
MAASTRICHT - Het wagenpark van de gemeente Maastricht is recent voor een omvangrijk deel vervangen. Niet alleen de voertuigen hebben plaats gemaakt voor nieuwe moderne en vooral milieuvriendelijke voertuigen, maar ook is de uitstraling op de voertuigen aangepast. De voertuigen zijn wit van kleur met een opvallende, stijlvolle rode sticker.

De DAF voertuigen zijn door Erik Meulenberg, verkoper bij Allers Bedrijfswagens, overhandigd aan Danny Vergoossen, projectleider werkvoorbereiding en techniek bij de gemeente Maastricht. Tussen de nieuw geleverde voertuigen springt er één uit. Het is de DAF FA LF45.220 12 ton mini huisvuilwagen. Deze korte en extra smalle afvalperswagen is ideaal voor de nauwe straatjes in de binnenstad van Maastricht.

De DAF beschikt over een royaal laadvermogen van vier ton. Het is een van de eerste DAF’s uit de LF-serie met een 220 pk 6 cilinder EEV motor. De lage uitlaatgas emissie is bereikt door middel van aangepaste software op de standaard dieselmotor, zonder dat hierbij gebruikt is gemaakt van een additioneel roetfilter. Daarnaast is er gekozen voor de nieuwe DAF motor-PTO, waarmee het voertuig extra stil en betrouwbaar is. Speciale camera’s op de achterzijde van het voertuig zorgen voor extra veiligheid.



De sector stadsbeheer zorgt met ruim 200 medewerkers voor een zo optimaal mogelijke schone en aantrekkelijke stad. De huisvuilwagens, de asfaltploeg, de mini huisvuilwagen, de voertuigen met kraantrechter voor het legen van ondergrondse milieuperrons en voertuigen met een haakarm en perscontainer, worden dagelijks ingezet voor het onderhoud in de stad. Met acht monteurs wordt in eigen werkplaats het onderhoud aan de voertuigen verricht.

Al jaren is de dealer, Allers Bedrijfswagens, een belangrijk aanspreekpunt voor de gemeente Maastricht. Het meedenken om te komen tot passende voertuigen die volledig tot hun recht komen in de nauwe straatjes van Maastricht is dan ook een uitdaging voor de dealer. De benodigde keuringen en garantieafspraken zijn ondergebracht bij de dealer.