Clicky

 FIOD verricht aanhouding in onderzoek naar beleggingsfraude

FIOD verricht aanhouding in onderzoek naar beleggingsfraude
29-06-2023 14:06 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Op 20 juni heeft de FIOD in Den Haag een 28-jarige man aangehouden in een onderzoek naar beleggingsfraude en witwassen, zijn woning is doorzocht. In samenwerking met de autoriteiten van Monaco is een woning doorzocht en zijn er diverse getuigen verhoord.

Een tweede verdachte (28) is nog voortvluchtig en staat internationaal gesignaleerd. In Nederland is beslag gelegd op een woning van een van de verdachten. Ook is er in samenwerking met Spanje onderzoek verricht.

De AFM maakte begin dit jaar bij de FIOD melding van dubieuze aanbieders van beleggingsproducten. De aanbieders beschikten niet over de verplichte vergunning. Daarnaast maakte ook een aantal banken melding van ongebruikelijke transacties op de bankrekeningen van deze verdachten en hun ondernemingen.

Gedurende het onderzoek hebben zich diverse slachtoffers gemeld bij het Openbaar Ministerie en de FIOD om aangifte te doen van oplichting. Deze slachtoffers zijn door de verdachten overgehaald te investeren in voornamelijk tech-gerelateerde aandelen en IPO's (Initial Public Offering, de beursintroductie van een onderneming) met de belofte van hoge rendementen op hun investering.

Het onderzoeksteam heeft geconstateerd dat de ingelegde gelden vermoedelijk niet zijn besteed aan de beloofde investeringen, maar voornamelijk aan privébestedingen, zoals verblijven in exclusieve hotels, de aanschaf van luxe auto's en andere niet zakelijke bestedingen. De totale omvang van deze vermoedelijke fraude wordt geschat op minstens vier miljoen euro.

Dit onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Gedupeerden van deze mogelijke beleggingsfraude kunnen zich melden bij de FIOD

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions