Clicky

 Politie haalt tractoren van snelweg A28, bekeuringen uitgedeeld

Politie haalt tractoren van snelweg A28, bekeuringen uitgedeeld
29-06-2023 09:20 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ZWOLLE - [update 10:20 uur] De politie heeft meerdere tractoren die donderdagochtend op de A28 richting Amersfoort reden van de weg af gehaald. Dit gebeurde bij 't Harde, in de buurt van Nunspeet in Gelderland. De bestuurders hebben een bekeuring gekregen, meldt de politie.

De tractoren zijn waarschijnlijk onderweg naar Den Haag voor een protest van Farmers Defence Force, dat eerder is aangekondigd. Volgens Rijkswaterstaat leek het er wel op dat de boeren vooral rechts aanhielden op de weg. Verkeer moest rekening houden met een extra reistijd vanaf Nieuwleusen.

De boeren vertrokken vanuit het noorden. Een woordvoerder van de politie Noord-Nederland meldde dat een aantal keren is geprobeerd om de trekkers van de snelweg af te halen. Dat werkt zo, dat er een politieauto voor en eentje achter gaat rijden. Dit had eerder op de ochtend niet het gewenste effect. In de buurt van Nunspeet, dat valt onder de politie Oost-Nederland, gingen de trekkers alsnog van de weg na inzet van de politie.

In Den Haag is donderdagochtend een noodbevel uitgevaardigd. "Personen die met tractoren en zware voertuigen actie willen voeren in Den Haag zijn niet welkom", meldt de gemeente.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats