Clicky

 ProRail: spoor op brug bij Nijmegen is niet stabiel

ProRail: spoor op brug bij Nijmegen is niet stabiel
28-06-2023 11:37 | Storingen | auteur ANP

UTRECHT - Het spoor op de spoorbrug bij Nijmegen ligt niet stabiel. Daardoor kan het spoor bewegen en gaan "klapperen", zoals spoorbeheerder ProRail het noemt. Dat moet zo snel mogelijk worden hersteld en daarom is sinds dinsdagmiddag alle treinverkeer op de spoorbrug verboden. Hoe de instabiliteit van het spoor is ontstaan moet nog nader worden onderzocht, aldus ProRail.

De spoorbeheerder verwacht rond het middaguur een prognose te kunnen geven van hoe lang de brug afgesloten blijft. Dat zou nog langer kunnen duren dan woensdag. Er is onder meer tijd nodig om voldoende mensen en materieel op de brug te krijgen. Er loopt geen weg naar de brug over de Waal.

Door de afsluiting van de brug kunnen er geen treinen rijden van Nijmegen in de richting Arnhem en terug. Reizigers richting Utrecht en naar het oosten van het land moeten omreizen via Den Bosch. Treinen vanuit Arnhem stoppen bij station Nijmegen-Lent aan de noordkant van de spoorbrug. De NS vervoert reizigers dan verder met bussen, maar waarschuwt dat er maar zeer beperkt bussen beschikbaar zijn. Dat komt doordat de vervoerder dinsdag niet meer bussen kon krijgen, zegt een woordvoerder.

De NS gaat er vooralsnog van uit dat de storing tenminste tot donderdag 02.00 uur gaat duren, meldt het bedrijf op de website.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions