Clicky


Transportbedrijf R. Nagel neemt elektrische Micro-Vett Doblo in gebruik

Transportbedrijf R. Nagel neemt elektrische Micro-Vett Doblo in gebruik
03-10-2011 09:07 | Overig | auteur de redactie
SCHIPHOL - Aansluitend op milieuprogramma's van Luchthaven Schiphol heeft Transportbedrijf R. Nagel in Oude Meer (gelegen direct onder de aanvliegroute van de Aalsmeerbaan op luchthaven Schiphol) een volledig elektrisch aangedreven Micro-Vett Doblo personenuitvoering in bedrijf genomen. Directeur Erik Nagel kreeg de sleutels daarvan overhandigd door Rob de Koning, verkoopadviseur bij Truckland Zero, onderdeel van Truckland Noord-Holland.

Directeur Erik Nagel is duidelijk over zijn nieuwste aanwinst: "Dit is een milieu-investering en daarmee sluiten wij aan op de wens van de verladers om steeds meer CO2 terug te dringen. Wij zetten deze auto in om er op de Luchthaven documenten mee te rijden. Op Schiphol landen grote aantallen vliegtuigen en dat gaat nog steeds gepaard met aanzienlijke hoeveelheden vrachtpapieren. Die komen als eerste bij de afhandelaar terecht om het vliegtuig te lossen. Vervolgens gaan die documenten in de postvakjes van de expediteurs en komen beschikbaar voor de vervoerders, die er hun vrachten mee kunnen ophalen. Daarvoor is die zogenoemde airwaybill nodig. Meerdere malen per dag rijden wij over Luchthaven Schiphol om die formuleren te verzamelen en deze naar de kantoren te brengen voor de verdere planning. Het aardige is dat men die stroom papieren steeds meer wil automatiseren."



"De eerste stappen zijn daarvoor gezet, maar het zal zeker nog wel even duren voor het echt allemaal zover is. Ik denk dat op dit moment minder dan tien procent elektronisch verloopt. Vervolgens hebben wij gedacht aan een passende oplossing en die is nu door Truckland Zero (onderdeel van Truckland Noord-Holland) geleverd in de vorm van deze Mirco-Vett Doblo. Voortaan halen wij de airwaybills elektrisch op, als een voorloper op de elektronische airwaybill. Dat is zeker zo milieuverantwoord. Omdat het altijd kleine rondjes zijn, weten we zeker dat wij altijd genoeg stroom aan boord hebben en daarbij niets uitstoten."

"Verder gaan wij de Micro-Vett Doblo met vijf zitplaatsen inzetten om chauffeurs op de Luchthaven te wisselen. Dat voorkomt dat je met de vrachtauto's iedere keer naar ons bedrijfspand moet rijden. Nu rijden we met de Micro-Vett naar de plaats waar de vrachtauto staat en wisselen daar van chauffeur. De een gaat weer verder met de vrachtauto en de ander wordt keurig en zonder kwalijke uitstoot bij zijn luxe auto op ons parkeerterrein weer afgeleverd met de Doblo. Dit voorkomt uiteraard ook lange wachttijden en onnodige kilometers met onze vrachtauto's."

Nagel gelooft zeker in elektrisch vervoer en heeft alle vertrouwen in deze Micro-Vett, die eerder dienst deed als demonstratievoertuig van Truckland Zero en volledig volgens de technische specificaties van 2011 is afgeleverd. De truckdealer zal ook voor het volledige onderhoud van de auto zorgdragen. Nagel maakt met deze auto ook een duidelijk statement, het is de eerste auto die bij het bedrijf rijdt op een alternatieve brandstof.



Transportbedrijf R. Nagel bestaat al sinds 1938. Destijds was het Rijk Nagel die het bedrijf oprichtte. Erik en zijn zus Christien Molleman-Nagel leidden nu als derde generatie het bedrijf dat naast alle luchthaven gerelateerd vervoer ook het nodige op het gebied van koel-vers- vervoer doet. In totaal rijden er bij het bedrijf 68 eigen voertuigen, waarvan het merendeel trekker. Bij vervanging van materieel wordt altijd gekozen voor de meest milieuvriendelijke techniek. Truckland geldt daarbij al tientallen jaren als huisleverancier en denkt mee in het adviseren en leveren van de best denkbare transportoplossingen. De nieuwe Micro-Vett Doblo is daar een mooi voorbeeld van.