Clicky


JostGroup neemt 100 Renault Premium trekkers in gebruik

JostGroup neemt 100 Renault Premium trekkers in gebruik
27-09-2011 16:51 | Renault | auteur de redactie
Na een eerste bestelling van 5 Renault Magnums in 2004, is het marktaandeel van Renault Trucks binnen de vloot van JostGroup, de op twee na grootste transporteur van België, gestaag gegroeid. "Vandaag zijn we het tweede merk bij Jost", aldus Johan Saveniers, Commercieel Directeur Renault Trucks België. "Bij de eerste vijf voertuigen ging het om een eerste test bij Jost, en die doorstonden onze voertuigen met brio."

De onderhandelingen voor deze bestelling van 100 Renault Premium trekkers werden afgerond in september 2010 nadat Roland Jost een bezoek bracht aan de fabriek van Renault Trucks in Lyon, en waar hij ook Heinz Löw, directeur van Renault Trucks Europe, ontmoette. Dankzij deze vruchtbare afspraak gebruikt JostGroup vandaag meer dan 200 voertuigen van Renault Trucks.



De 100 nieuwe voertuigen zullen enerzijds voertuigen in de vloot van JostGroup vervangen, en zullen anderzijds ook bijdragen tot de groeiende transportactiviteiten van het bedrijf. De voertuigen worden verdeeld over verschillende Europese vestigingen van de groep. De trekkers, van het type 460.19T Euro 5 EEV, zijn allemaal uitgerust met de gerobotiseerde Optidriver+ versnellingsbak en een Voith-retarder. De leveringen werden gespreid over het hele eerste semester van dit jaar.



Roland Jost raakte overtuigd door de gunstige verbruiksresultaten van de trekkers, en van hun laag eigengewicht ten opzichte van enkele rechtstreekse concurrenten. "De Renault Premium zet gemiddeld zo’n 500 kilogram minder op de balans. Dat is zeer interessant voor transporten door Duitsland, gezien de beperking tot 40 ton", aldus Roland Jost. "Twee troeven die een bedrijf als Jost over de streep trokken, en die blijk geven van de uitstekende productiviteit van onze voertuigen", besluit Johan Saveniers.