Clicky


Wetron onthult tijdens jaarlijkse familiedag flinke uitbreiding materieel

Wetron onthult tijdens jaarlijkse familiedag flinke uitbreiding materieel
26-06-2023 13:52 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WEERT - Afgelopen weekend, tijdens de jaarlijkse familie dag, zijn bij Wetron in Weert de nieuwe auto’s feestelijk onthuld. Waar het Weerter bedrijf vorig jaar haar 60-jarig jubileum vierde, is er in 2023 flink uitbereid zowel in warehouse faciliteiten als in voertuigen. 

In januari werd de sleutel ontvangen van een nieuwe warehouselocatie voor Wetron Logistics in Roermond. Met maar liefst 12.000m2 extra warehouse oppervlak beslaat de totale warehouse oppervlakte meer dan 100.000m2. 

Nu, aan het einde van het tweede kwartaal, wordt het rijdende materiaal flink geüpgraded. Het gaat hier om acht nieuwe DAF XG volume combi’s voor Wetron en acht nieuwe DAF XD trekkers, vijf Renault Masters en 26 elektrische pompwagens voor Transmission Weert, dat sinds 2018 als zusterbedrijf van Wetron internationale transporten acteert. Hiermee kan zowel één pakket-, groupage-, deel- of compleetzending waar dan ook in Europa worden uitgevoerd. 

De DAF XG volume combinaties hebben een 480pk sterke motor en hebben een wissellaadbakken systeem van H&W. De wagens worden ingezet in het intermodale verkeer van en naar Italië. Dagelijks halen de wagens volume wisselbakken van de trein in Venlo voor leveringen in de Benelux waarna ze retour laden om al dan niet via ons crossdock ’s avonds de wisselbakken weer in te leveren in Venlo waarna ze per trein naar Italië gaan.

"Aan de Italiaanse zijde gebeurt hetzelfde, ook daar hebben we eigen mensen en eigen wagens staan om het kunstje aldaar hetzelfde uit te voeren", aldus Frank Snellen Manager Sales & Projects. "Met wekelijks 12 treinen tussen Nederland en Italië, met zowel groupage, deelpartijen als compleet ladingen zijn we met trots een Italië Specialist."

"Je kunt zeggen dat het erg zware en rijkelijk uitgeruste voertuigen zijn voor dagelijks een ronde Benelux. Echter naast ons intermodale verkeer gaan we dagelijks met diverse wagens ook over de weg naar Italië. Dit doen we voor meer tijd kritische zendingen. De planning moet dan snel kunnen schakelen en alle wagens in principe kunnen sturen. Je wilt niet dat wagens elkaar onderweg kruisen omdat de ene wel naar Italië kan en de andere niet."

Bij TransMission is ook flink geïnvesteerd met acht DAF XD trekkers, vijf Renaults Masters en 26 elektrische pompwagens. "Toevallig vielen deze investeringen een beetje samen en hebben we besloten om alles in één keer te doen", aldus Mike Geurts Fleetmanager.
"De DAF XD is in onze ogen echt hét paradepaardje om hedendaags distributie uit te voeren. Onze chauffeurs vertrekken dagelijks in Weert voor een landelijke of regionale rit met een route tot wel 30 adressen (in de regio) met een vrachtwagen en 60 tot 80 adressen met een bestelbusje. Dan moet het materiaal goed zijn ook al is een XD met slaapcabine en 410 PK fors uitgerust, maar de chauffeurs belonen voor de dagelijkse inzet speelt hierin een belangrijke rol. Ook de dealer om de hoek speelt natuurlijk een grote rol in de keuze voor het materiaal."

"Met de Renault Master hebben we al jaren positieve ervaringen en rijden we zelfs al enkele jaren met HVO100 in de tanks. We hebben een eigen HVO100 tankinstallatie op onze locatie en tanken daarmee de wagens volledig HVO100, dit geeft ons hele goede ervaringen. Klanten weten dit ook te waarderen."

"We hebben altijd fors ingezet op duurzaam transport, met zowel intermodaal transport als tanken middels HVO100. Met deze investering verduurzamen we weer een stap en zijn we klaar voor de toekomst", besluit Mike Geurts.