Clicky


Ten Bulte Rondhout kiest Scania voor bomentransport

Ten Bulte Rondhout kiest Scania voor bomentransport
26-09-2011 16:32 | SCANIA | auteur de redactie
Ten Bulte Rondhout is een bosbouw en transportbedrijf uit Groenlo. Het bedrijf koopt onder andere hout op stam en voert bos- en transportwerkzaamheden uit. Voor deze werkzaamheden is een Scania G 480 Euro 5 bakwagen met laadkraan aangeschaft. Samen met de nieuwe 3-assige wide-spread aanhangwagen is het een zeer fraaie combinatie geworden. Scania Gaanderen leverde het voertuig af en zorgt ook voor het onderhoud.

Voor dit onderhoud is bij de vestiging in Gaanderen een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten. Hierdoor zijn de kosten voor Ten Bulte Rondhout vooraf bekend en is het voertuig maximaal inzetbaar. De Scania G 480 LB6X2*4 is voorzien van de mooie CG19 Highline cabine. In dit geval heeft de klant voor de handgeschakelde versnellingsbak gekozen, die bij Scania nog steeds gekozen kan worden. Een voorbeeld van de vele modulaire mogelijkheden die de klant wordt geboden.

Verder zijn er diverse andere opties, zoals Scania Retarder, automatische airco, standkachel, Alcoa Dura Bright velgen en een camerasysteem op voor- en achterzijde. De wendbaarheid van het voertuig wordt vergroot door de gestuurde, hefbare naloopas.

De opbouw van het nieuwe voertuig vond plaats bij Menke-Janzen in Duitsland. Daar is men gespecialiseerd in lichte opbouw, aangezien de totale combinatie een zo laag mogelijk eigengewicht moet hebben in verband met transport in Duitsland. Ten Bulte Rondhout heeft bewust voor Scania gekozen in verband met de algehele kwaliteit, Euro 5 motor zonder Adblue, de service organisatie en representatieve uitstraling.



Door vakkundig personeel, een optimale organisatie, kennis van hout en bos, uitstekend materieel, en marktkennis is Ten Bulte in staat om de boseigenaar vakwerk, snelheid en een marktconforme opbrengst te geven. Opdrachtgevers zijn onder andere landgoedeigenaren, gemeenten, staatsbosbeheer, particulieren, waterschappen, natuurmonumenten en rentmeesterkantoren.

Daarnaast wordt een selectie van het rondhout in eigen bedrijf tot vloerdelen gezaagd. Hiermee beheerst Ten Bulte het hele proces van het kappen van de boom tot het leggen van de houten vloer.