Clicky

 CDA wil niet meer voor de zomer met coalitie praten over stikstof

CDA wil niet meer voor de zomer met coalitie praten over stikstof
23-06-2023 15:50 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het CDA wil niet meer voor de zomer met de andere drie coalitiepartijen onderhandelen over de stikstofparagraaf uit het regeerakkoord. Dat zei CDA-leider en minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra na de ministerraad. Eerder was dat nog wel de inzet van de partij.

Wanneer wel verder wordt onderhandeld, maakte Hoekstra niet helemaal duidelijk. Wel is het de bedoeling dat erover is gepraat voordat het kabinet zijn nieuwe landbouwplannen presenteert. Dat zou "medio september" moeten gebeuren, aldus het kabinet.

Een paar weken na de verkiezingen voor de Provinciale Staten maakte het CDA bekend dat ze niet meer kan leven met dat onderdeel van het akkoord. De partij wil dat 2030 als deadline voor de stikstofdoelen van tafel gaat. Deze wens blijft bestaan, zei Hoekstra vrijdag.

Het CDA stelde drie voorwaarden voordat het opnieuw wilde onderhandelen. De regeling voor boeren om te stoppen of te innoveren moest er liggen, in alle Provinciale Staten moesten nieuwe coalities zijn gevormd en er moest een landbouwakkoord klaar zijn. Alleen aan de eerste voorwaarde is voldaan en het laatste gaat niet meer lukken. Vorige week stapte landbouworganisatie LTO uit het de onderhandelingen, waarna het landbouwakkoord klapte.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats