Clicky


36 nieuwe Scania's voor HSL

36 nieuwe Scania's voor HSL
12-09-2011 13:16 | SCANIA | auteur de redactie
Huisman Van de Scheur Logistics (HSL) heeft onlangs de sleutels in ontvangst genomen van 36 nieuwe Scania trekkers. Alle voertuigen zijn uitgerust met tweepedaals Scania Opticruise. Dit moderne geautomatiseerde schakelsysteem zorgt niet alleen voor optimaal schakelcomfort, maar ook voor een gelijkmatig laag brandstofverbruik.

Naast Scania Opticruise levert uiteraard ook de motor een belangrijke bijdrage aan het zuinige karakter. Alle voertuigen worden aangedreven door de zuinige 360 pk / 1850 Nm sterke 13 liter XPI motor. De chauffeurs doen hun werk in de comfortabele G-Highline cabine; een ideale cabine voor het zwaardere distributiewerk waarin Huisman Transport gespecialiseerd is. Hiervoor gebruikt HSL onder andere LZV's. Alle nieuwe Scania's zijn dan ook voorbereid voor LZV-toepassingen. De nieuwe voertuigen zijn afgeleverd door Scania Veendam.

HSL is een logistiek dienstverlener met de roots in Noord-Nederland. Vanuit het hoofdkantoor in Veendam worden de nevenvestigingen in Zwolle, Alkmaar, Tilburg en Apeldoorn (Henk van de Scheur) bediend. De expertise van HSL ligt hem in de handling van Benelux-zendingen met een gegarandeerde 24-uurs levering. Hiervoor beschikt het bedrijf over een vloot van ruim 200 voertuigen en 325 gemotiveerde medewerkers. Naast de 24-uurs en nachtdistributie kunnen de klanten er ook terecht voor warehousing (50.000 m2), alle logistieke handelingen rond kwetsbare en kostbare goederen en tanktransporten. Track & Trace services bieden de klanten dag en nacht zicht op de status van hun zendingen en geavanceerde ICT geven een complete controle op alle processen.



Ook voor wat betreft Lean Logistics Solutions sluiten HSL en Scania naadloos bij elkaar aan. De fabriek van Scania Production Zwolle, waar de 36 trekkers zijn geproduceerd, heeft Lean Management in haar gehele productieproces toegepast.