Clicky


Multi inzetbare DAF FTM XF105.510 trekker voor Peinemann Lifting Solutions

Multi inzetbare DAF FTM XF105.510 trekker voor Peinemann Lifting Solutions
12-09-2011 10:34 | DAF | auteur de redactie
Industriële verhuizingen en machinetransport; twee belangrijke vervoer segmenten waarvoor de nieuwe DAF FTM XF105.510 wordt ingezet en tevens voor werkzaamheden in de petrochemische industrie. De trekker wordt gebruikt voor het vervoer van ballastgewichten en giekdelen voor grote mobiele hydraulische kranen. De DAF FTM XF105 is uitgerust met de milieuvriendelijke Euro-5 motor, navigatie- en een front-, zij- en achterzicht systeem.

De FTM XF105 met het standaard triplechassis voor optimaal laadvermogen, geschikt voor 120 ton treingewicht, is door Kluytmans Service BV opgebouwd met een Effer 655.11 6S met 4S jib. Deze 65 ton/meter kraan kan 6 keer hydraulisch uitschuiven tot een lengte van 17,13 meter (met jib tot 30 meter), met een capaciteit over deze lengte van 2.760 kg. De knikarm van de kraan kan 10 graden door het dode punt. De jib met een extra uitschuifbare 2e knik kan 20 graden door het dode punt, waardoor er makkelijk onder een deur door, binnen in een hal kan worden gewerkt. Een zware 3,5" koppelschotel op een schuifframe en een aanhangwagenkoppeling zijn in het chassis verwerkt om zowel opleggers als ook aanhangers te kunnen vervoeren.

De DAF FTM XF105.510 is door Joost Hoogstad, accountmanager sales bij Truckland Zuid-Holland B.V. overhandigd aan Gert-Jan van der Werken, General Manager bij Peinemann Lifting Solutions.



Al meer dan 57 jaar is Peinemann een begrip in de wereld van horizontaal- en verticaal transport. Gestart in Rotterdam, opereert het bedrijf nu vanuit de hoofdvestiging in Hoogvliet. Peinemann is, met meer dan 550 medewerkers verspreid over negen vestigingen in de Benelux, uitgegroeid tot één van de grootste one-stop-shopping bedrijven. Onafhankelijk operende divisies bedienen elk hun eigen, specifieke markt voor kranen, heftrucks, hoogwerkers, equipment, tijdelijk personeel, service en onderhoud. Het werkgebied is voornamelijk Nederland. Peinemann Equipment ontwikkelde tevens gespecialiseerde apparatuur voor de (petrochemische) industrie.

Samenwerking Peinemann Lifting Solutions en Truckland Zuid-Holland is uitstekend. "Het standaard kunnen leveren van het optimale chassis voor Peinemann, de goede service, een prima prijs/kwaliteitsverhouding en het snel inspringen op vragen zijn belangrijke pluspunten voor de samenwerking", zegt Gert-Jan van de Werken.