Clicky


Revolutionaire koel-/vriescombinatie voor Zeevishandel N. Waasdorp

Revolutionaire koel-/vriescombinatie voor Zeevishandel N. Waasdorp
01-09-2011 16:26 | Renault | auteur de redactie
IJMUIDEN - Afgelopen woensdag 31 augustus heeft Zeevishandel N. Waasdorp een nieuwe Renault Master koel-/vrieswagen in gebruik genomen. Het nieuwe voertuig zal ingezet worden voor het geconditioneerde vervoer naar weekmarkten, het faciliteren van partyservice en het leveren aan horeca bedrijven. De laadruimte van deze multifunctionele bestelwagen bestaat uit 2 gescheiden compartimenten en biedt daardoor de mogelijkheid om tegelijkertijd te koelen en te vriezen.

Dagelijks worden er vele soorten verse en diepvries visspecialiteiten vervoerd. De vis uit de grote wereldzeeën wordt met de grootste zorg verwerkt, het transport speelt vervolgens een grote rol in de kwaliteit. Het gecontroleerd vervoeren en afleveren op de wettelijke temperatuur aan de klanten is een uitdaging op zich. De ideale aflevertemperatuur van verse vis is onder de 7°C. Voor diepvriesproducten is dit onder de -18°C. "Dit is nog nergens werkelijk haalbaar gebleken, wij zijn de eerste die dat wel kunnen", vertelt Nico Waasdorp.

De Renault Master is uitermate geschikt is voor het geconditioneerde vervoer en (tijdelijke) opslag. De nachtkoeling is ideaal voor markten maar ook bij het voorladen en voorkoelen van de laadruimte. Hierdoor wordt het logistieke gekoelde proces niet onderbroken en blijven de producten op de gewenste temperatuur, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.

De uitvoering van dit nieuwe voertuig is zorgvuldig samengesteld; zo vullen de extra voorzieningen goed aan bij de dagelijkse werkzaamheden. Er is bewust gekozen voor de lage laadvloerhoogte (<28 cm) en kunstlederen cabinebekleding (zeer praktisch in de food-sector). De werknemers worden hierdoor van alle nodige comfort voorzien.

Naast deze nieuwe Renault Master telt het wagenpark nog een aantal koelwagens geleverd door Zonneveld Bedrijfswagens. Alle voertuigen zijn voorzien van de noodzakelijke certificeringen en voldoen aan de HACCP-norm. De laatste aanwinst voldoet aan de EURO 5 norm, is standaard uitgevoerd met een roetfilter en draagt zodoende bij aan de duurzame bedrijfsvoering.



Met name het werk in de vis-sector kent grote pieken. "Optimale inzetbaarheid van de voertuigen is op zo'n moment cruciaal, dynamische bedrijven zoals Waasdorp zijn dan bij ons aan het juiste adres", aldus Piet Braam van Zonneveld Bedrijfswagens.

"Maar ook de uitstekende service en goede prijs/kwaliteitsverhouding zijn al jarenlang het grote pluspunt", voegt Nico Waasdorp hieraan toe.

Zonneveld Bedrijfswagens is sinds 1974 als Renault-Trucks dealer actief in de regio, door de specialistische producten breiden de werkzaamheden zich ook steeds vaker uit buiten het oorspronkelijke werkgebeid. Zo kunnen middels het eigen carrosseriebedrijf en de flexibel ingestelde werknemers alle transportoplossingen onder één dak gerealiseerd worden.