Clicky


Veelzijdige Parcisa trailer voor RMO

Veelzijdige Parcisa trailer voor RMO
29-08-2011 10:34 | Trailers | auteur de redactie
Trailer servicebedrijf Bouwheer Zeewolde bv heeft onlangs een superlichte, korte, drie assige Parcisa oplegger voor melkinzameling afgeleverd aan Van der Mierden. De trailer is te zien op de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem. Parcisa is een Spaans merk dat in vakkringen een ijzersterke reputatie geniet. Het is volgens directeur Rob Bouwheer het enige tanktrailermerk dat nog echt klantspecifiek maatwerk kan leveren in tankopleggers.

Deze korte oplegger kan ondanks zijn compacte bouw van maar 10,50 meter lengte toch maar liefst 36.000 liter melk meenemen. Een ander voordeel is dat deze trailer geen steunpoten nodig heeft en dat scheelt natuurlijk weer gewicht. De wielbasis bedraagt slechts 5,40 meter, leeg weegt de oplegger niet meer dan 6.900 kg.

Bijzonder is verder de asindeling; De voorste as is star, omdat die precies in het midden van het chassis staat. Voor de achterste twee assen is gekozen voor hoogwaardige elektronische VSE besturing. Dit type trailerbesturing vergt nauwelijks extra onderdelen aan het chassis en dat scheelt ook weer in het gewicht. Het mooie van dit type besturing is dat deze zichzelf progressief begint uit te schakelen vanaf een snelheid van 25 km/h. Bereikt de combinatie een snelheid 55 km/h, dan is de asbesturing helemaal uitgeschakeld. Dit komt de stabiliteit van de combinatie ten goede en geeft de chauffeur de gewenste zekerheid.



De trailer is voorzien van Daimler assen die worden afgeveerd door een systeem van Weweler. De schijfremmen zijn afkomstig van Knorr. Wabco tekent voor de elektronische regeling van het veersysteem en om de chauffeur zekerheid te geven bij achteruit rijden, is er achterop de trailer een camera gemonteerd. Voor het eerst worden GoodYear banden in de maat 385/65 R22,5 op Alcoa DuraBright velgen in de maat 11,75 toegepast, geschikt voor dit draagvermogen.

Deze trailer is afgeleverd aan Van der Mierden transport bv uit Oost-, West-, en Middelbeers. Dit gespecialiseerde bedrijf heeft gekozen voor Parcisa omdat men weet wat dat betekent: "De eerste Parcisa die we veertien jaar geleden kochten rijdt nog steeds", aldus directeur Julian van der Mierden.

De trailer gaat rijden in Brabant in de Rijdende Melk Ontvangst(RMO), een activiteit waarmee Van der Mierden al decennia lang vertrouwd is. "Melk rijden betekent kort draaien bij de boer op het erf. Met een korter type oplegger met een hoogwaardig stuursysteem, kun je èn kort draaien èn meer melk meenemen", aldus Van der Mierden.

In Gorinchem laat Bouwheer ook een een Parcisa levensmiddelenoplegger zien die is geleverd aan Burgler.