Clicky


Eerste vijf Volvo-trucks met Alcolock voor Boekestijn Transport

Eerste vijf Volvo-trucks met Alcolock voor Boekestijn Transport
29-08-2011 10:29 | Volvo | auteur de redactie
MILL - Boekestijn Transport uit het Brabantse Mill heeft onlangs vijf nieuwe Volvo FH trucks aangeschaft. De trucks zijn voorzien van verschillende veiligheidsvoorzieningen en als eerste in Nederland uitgerust met Volvo’s Alcolock: een blaasapparaat ter voorkoming van alcohol gerelateerde ongevallen.

De vijf nieuwe Volvo FH trucks 4x2 beschikken over 420 pk. De trucks zijn allemaal uitgerust met een uitgebreid veiligheidspakket. Arno Boekestijn is erg tevreden over de nieuwe voertuigen: "Veiligheid is uiterst belangrijk voor mijn mensen. Bovendien willen wij altijd voorop lopen in de techniek. Het hoort bij ons dat we aan het milieu én aan de veiligheid van onze mensen denken."



Verschillende veiligheidsvoorzieningen
De nieuwe trucks zijn voorzien van een uitgebreid veiligheidspakket met verschillende veiligheidsvoorzieningen. Zo waarschuwt Lane Keeping Support (LKS) de chauffeur wanneer hij onbedoeld de rijstrook verlaat, EBS-HIGH is een elektronisch gestuurd, anti-blokkeerschijfremsysteem met geavanceerde functies (inclusief ESP-remstabilisatie), Lane Change Support (LCS) helpt de chauffeur door middel van een licht- en geluidssignaal bij het wisselen van rijstrook en Driver Alert Support (DAS) heeft tot doel het voorkomen van ongevallen die worden veroorzaakt door vermoeide chauffeurs.



Alcolock: 'voorkomen is beter dan genezen'
Daarnaast zijn de trucks als eerste in Nederland uitgerust met Alcolock: een af fabriek gemonteerd blaasapparaat voor alcohol. De Alcolock laat de chauffeur een ademtest afleggen voordat de motor kan worden gestart. Deze voorziening bestaat uit een in het dashboard gemonteerde hoofdeenheid en een handset die via een kabel is verbonden met de dashboardeenheid.

Arno Boekestijn legt uit: "We hebben nog nooit te maken gehad met chauffeurs die gedronken hadden, maar voorkomen is beter dan genezen. Bovendien gaat het niet altijd om wat je drinkt, maar ook wat je bijvoorbeeld de vorige avond gedronken hebt. Met deze veiligheidsvoorzieningen willen we het transport veiliger maken, schade voorkomen en ook andere weggebruikers beschermen. En natuurlijk vinden we dat je goed voor je medewerkers moet zorgen. Veiligheid mag namelijk geld kosten."

Boekestijn Transport
Het internationale transportbedrijf Boekestijn Transport is opgericht in 1994. Het bedrijf beschikt over 115 trucks die worden ingezet voor het transport van fashion, dry food en farma. Naast een vestiging in Nederland heeft Boekestijn ook een vestiging in Polen.

Chauffeurs zijn voor Boekestijn erg belangrijk. Het bedrijf wil dat de chauffeurs uitblinken in wat ze doen en reikt daarom een certificaat uit aan haar beste chauffeurs. Dit zogenaamde B.E.S.T. Drivers kwaliteitsprogramma (Boekestijn Elite Super Truck Drivers) beoordeelt de chauffeurs op hun prestatie en presentatie.