Clicky


Viertal stille, zuinige en schone MAN TGL distributietrucks voor Topvlees

Viertal stille, zuinige en schone MAN TGL distributietrucks voor Topvlees
26-08-2011 19:12 | M.A.N. | auteur de redactie
Om een gelijk aantal oudere en vervuilende vrachtauto’s te vervangen neemt groothandel Topvlees uit ’s Gravenzande nu vier nieuwe MAN TGL koelbakwagens in gebruik. Vrachtauto’s van het type TGL 10.180 4x2 en 12.180 4x2 BL, waarvan er drie zijn uitgerust met een EURO 5 en een met een EEV dieselmotor. Verder zijn deze trucks voorzien van een Tipmatic automatisch schakelende versnellingsbak.

De keuze voor MAN kwam voort uit de behoefte aan schonere vrachtauto’s in verband met het toenemende aantal milieuzones in de binnensteden. De techniek van deze trucks voldoet aan de hoogste milieueisen van dit moment zonder de toevoeging van AdBlue. Andere aspecten die meetelden waren: de cabineruimte, lage instap en goede geluidsisolatie. De door van Leeuwen Truckservice geleverde MAN’s kregen bij carrosseriebouwer Van Beurden een geïsoleerde laadbak met een stille Thermo King V500 MAX koelmachine en D’Hollandia laadklep.

Topvlees BV in ’s Gravenzande bestaat inmiddels 13 jaar en werd destijds gestart door de huidige directeuren Van Vliet en Rozenboom. De groothandel is één van de grotere vleesbedrijven in Zuid-Holland en distribueert haar producten tot ver buiten de provinciegrenzen. Directeur Leen van Vliet: "Dagelijks leveren wij streng geselecteerd rund-, kalfs- en varkensvlees uit verschillende landen naar ambachtelijke slagerijen en supermarkten. Vanuit ons bedrijf exporten wij ook veel vlees naar vele landen. Het exportvervoer hebben wij volledig uitbesteed, maar de dagelijkse distributieronden doen wij met onze tien eigen auto’s. Die in grootte variëren van een flinke bestelauto tot de nieuwe MAN vrachtauto’s. Voor ons moet een bedrijfsauto functioneel zijn in de stad. Met deze MAN's is dat zeker het geval. Ze zijn compact en niet te hoog opgebouwd, hebben een laag eigen gewicht en een hoog laadvermogen, sturen goed, hebben een kleine draaicirkel, zijn ruim en stil."



"Omdat wij in de meeste gevallen het vlees hangend vervoeren is niet alleen de laadbak daar op aangepast, maar ook het onderstel van de TGL’s door middel van een stabilisatiepakket. In alle gevallen is gekozen voor een 180 pk motor, omdat dit voor ons werk ruim voldoende is. De automaten bieden de chauffeurs meer rust en comfort in de vaak drukke stadsritten. Voordeel van de MAN's is ook dat zij milieuverantwoord werken zonder de toevoeging van AdBlue."

Het onderhoud van de nieuwe MAN's heeft Topvlees uitbesteed aan de leverende MAN Dealer: Van Leeuwen Truckservice met vestigingen in Waddinxveen en Maasdijk.