Clicky


Nieuwe Scania van Zijderveld klaar voor miljoen kilometer

Nieuwe Scania van Zijderveld klaar voor miljoen kilometer
25-08-2011 10:30 | SCANIA | auteur de redactie
ALBLASSERDAM - Fouragehandel en Transportbedrijf Gebr. Zijderveld uit Alblasserdam heeft onlangs een nieuwe Scania R 480 LB6x2*4 bakwagen in gebruik genomen. Dit 3-assige bakwagenchassis vervangt de huidige Scania R 124 CB 6x2 die ruim een miljoen probleemloze kilometers op de teller heeft staan. De Scania vestiging in Alblasserdam verzorgde de aflevering.

De nieuwe bakwagen is voorzien van de 480 pk sterke Scania XPI motor, welke voldoet aan de Euro 5 norm zonder toevoeging van AdBlue. Verder is gekozen voor de ruime Topline cabine, een meesturende achteras en Scania Opticruise Retarder, welke het comfort voor de chauffeur extra verhoogt. De opbouw van het voertuig is verricht door De Jong’s Hydraulische Systemen B.V. uit Ammerzoden die een HTS/NCH kabelsysteem monteerde. Deze heeft de mogelijkheid om 90 graden te kunnen kiepen, wat een vereiste is voor Zijderveld om containerbakken te kunnen laden en lossen.



Gebr. Zijderveld bestaat volgend jaar 30 jaar en is gespecialiseerd in de handel en levering van alle soorten ruwvoeders, zoals snijmaïs, bierborstel en aardappel producten. Ook importeert Zijderveld stro uit onder andere Frankrijk, Denemarken, Duitsland en zaagsel vanuit de Ardennen. De nieuwe Scania is klaar voor opnieuw een miljoen kilometer op de teller.