Clicky


Nieuwe Scania van Heemskerk maakt knipoog naar verleden

Nieuwe Scania van Heemskerk maakt knipoog naar verleden
19-08-2011 09:40 | SCANIA | auteur de redactie
Afgelopen week is de tweede Scania in het wagenpark van W. Heemskerk afgeleverd door de Scania vestiging in Rijnsburg. In maart was de eerste trekker afgeleverd, de tweede trekker is in een speciale kleurstelling gespoten. Dit ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het bedrijf uit Rijnsburg. De rood-zwarte kleurstelling refereert aan de eerste Scania in het wagenpark in de jaren zeventig. Tegenwoordig is blauw de vaste bedrijfskleur.

Het wagenpark bestond de afgelopen 15 jaar uitsluitend uit Volvo’s. Voor die tijd werd ook met Scania gereden en de Scania vestiging in Rijnsburg is dan ook blij met de nieuwe aankopen. De nieuwe trekker is een Scania G 380LA4x2MNA. De fraai gelijnde G-Highline cabine en de Scania Opticruise versnellingsbak zorgen voor veel chauffeurscomfort. In combinatie met de nieuwe oplegger van Theo Mulder met nieuwe hydrokoeling – deze koelt via de vloer in plaats van bovenaf - is het een mooie combinatie geworden die oude tijden doet herleven.



Ruim 50 jaar geleden werd vanuit een kleine schuur de basis gelegd voor het groentebewerkingsbedrijf dat Heemskerk vandaag de dag is. Anno 2011 behoort Heemskerk tot de tien grootste groentebewerkingsbedrijven van Europa. Vanzelfsprekend is deze status niet van de ene dag op de andere dag bereikt. Heemskerk bewerkt groenten vanuit Rijnsburg en telt ongeveer 500 medewerkers die dagelijks circa 60 soorten groente tot maar liefst 300 verschillende eindproducten verwerken. Hierbij worden nog zo'n 40 hulpgrondstoffen zoals kaas, ham en ei gebruikt.



In 2005 hebben in totaal 100 miljoen versproducten de weg gevonden naar bekende supermarkten, fastfood restaurants en cateringsbedrijven in binnen- en buitenland. Bijna alles onder private label. De bedrijfsfilosofie van Heemskerk is even eenvoudig als doeltreffend: door continu en klantgericht topkwaliteit te leveren, stellen zij de klanten tevreden. Zodoende willen ze niet alleen de positie in de top 10 van Europa handhaven, maar ook verbeteren.