Clicky


Scania 6x6 Wide Spread voor Bouwcenter Floris

Scania 6x6 Wide Spread voor Bouwcenter Floris
12-08-2011 09:28 | SCANIA | auteur de redactie
BouwCenter Floris uit Wormerveer heeft onlangs een nieuwe Scania G 360 CB6x6 in gebruik genomen. Dit chassis wordt door alle drie de assen aangedreven en heeft een hydraulisch geveerd en gestuurd Scania Wide Spread Tandemstel. Hierdoor heeft BouwCenter Floris vier ton meer draagvermogen beschikbaar. Bovendien heeft het voertuig hierdoor uitstekende terreinvaardigheden en een hoge wendbaarheid. De Scania vestiging in Alkmaar leverde het voertuig af.

Speciaal voor de Nederlandse markt heeft Scania vorig jaar het Wide Spread Tandem (WST) chassis geïntroduceerd. Behalve de hydraulische vering en besturing is de as-afstand van het tandemstel vergroot naar meer dan 1800 mm. Mede hierdoor biedt het WST systeem de vervoerder een hoger wettelijk draagvermogen van 23 ton in plaats van 19 ton. Scania WST past volledig binnen het modulaire concept van Scania en wordt binnen de eigen organisatie aangepast, wat ten goede komt van de kwaliteit, doorlooptijd en gemak voor de klant.



De Scania G360 van BouwCenter Floris biedt met de CG16 cabine en Scania Opticruise veel comfort. Het voertuig is door Rijkhoff Autolaadkranen B.V. voorzien van een Epsilon Q-170-Z laadkraan en een tweezijdige Vossebelt kipper. Floris is een bekende naam in de Zaanstreek. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwsegment en levert een totaalpakket aan bouwbedrijven, industrie, overheid en consumenten. Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw rijdt Floris met Scania. Met de levering van dit unieke voertuig wordt de goede wijze van samenwerking voortgezet.