Clicky


Renault Premium Pusher voor Egbers Trucking BV

Renault Premium Pusher voor Egbers Trucking BV
28-07-2011 13:13 | Renault | auteur de redactie
LICHTENVOORDE/WINTERSWIJK - Paashuis Bedrijfswagens uit Lichtenvoorde leverde een Renault Premium 460.26T 6x2 Pusher aan Egbers Trucking BV. Dit transportbedrijf uit Winterswijk transporteert groenten en fruit vanuit Nederland naar Zweden, Noorwegen en Finland.

Omdat de Renault Premium Pusher 460 ingezet wordt voor internationaal transport en jaarlijks ongeveer 160.000 kilometer aflegt, heeft Paashuis Bedrijfswagens een tweede brandstoftank geplaatst. Daardoor steeg de brandstofvoorraad van 460 naar 900 liter. De AdBlue-tank werd daarvoor naar de bestuurderszijde verplaatst.

De keuze voor een Pusher kwam er omdat bij de transporten naar Scandinavië met een klassieke trekker de toegelaten asdrukken snel worden overschreden. "Met zowel een drie-assige trekker als een drie-assige oplegger blijven we mooi binnen de normen", zegt directeur Ramon Egbers.

Egbers Trucking koos voor een luxeversie van de Renault Premium Pusher met onder andere Radio-CD/MP3 Bluetooth, koelkast, xenon koplampen en Alcoa Dura Bright aluminium wielen. Paashuis Bedrijfswagens heeft er nog een Kelsa lichtbeugel opgeplaatst en extra daglampen in de bumper gemonteerd.



"Wij rusten al onze vrachtwagens uit met extra's", zegt Ramon Egbers. "Het is uiteraard extra publiciteit voor ons bedrijf maar ook de chauffeurs vinden het fantastisch dat ze met zo'n wagen kunnen rijden. Je kunt ze extra motiveren met mooi, jong materiaal."

Egbers Trucking werkt met elf chauffeurs. Ze zijn vaak drie weken onderweg. Op de heenreis nemen ze groenten en fruit mee voor Noorwegen, Zweden of Finland. Op de terugweg is het vooral vis bestemd voor alle delen van Europa. "Het kan zijn dat we de vis lossen in Berlijn of München", zegt Ramon Egbers. "Maar de terugritten gaan ook naar Italië of Frankrijk en we doen al eens cabotage in Scandinavië."

De geleverde vrachtwagen wordt aangedreven door de krachtige 460 pk versie van de DXi11-motor met een koppel van 2.250 Nm, een van de zuinigste en milieuvriendelijkste motoren in zijn klasse. De Optidriver+ versnellingsbak draagt bij tot de zuinigheid van het model. In functie van het motortoerental schakelt deze gerobotiseerde versnellingsbak automatisch naar de beste versnelling. Slechte schakelmanoeuvres en rijden met een te laag of te hoog toerental wordt daardoor vermeden. Het onderhoud is beperkt, omdat er minder mechanische onderdelen in beweging zijn. De koppeling heeft hierdoor een langere levensduur.