Clicky

 UPS Supply Chain Solutions Europe zet HVO100 biobrandstofvrachtwagens in

UPS Supply Chain Solutions Europe zet HVO100 biobrandstofvrachtwagens in
19-06-2023 12:04 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

AMSTERDAM - UPS Supply Chain Solutions (SCS) kondigt aan dat de Europese vloot wordt uitgebreid met de inzet van vier nieuwe HVO100 biobrandstofvrachtwagens. UPS bereikt hiermee een CO2-besparing van 90,37 procent in vergelijking tot andere brandstoffen. Deze investering markeert een mijlpaal in de wereldwijde missie van UPS om duurzame transport te realiseren en zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

De nieuwe biobrandstofvrachtwagens zijn bestemd voor direct gebruik binnen de Benelux en zijn in Amsterdam gestationeerd. De vrachtwagens zullen alleen ingezet worden op Schiphol.

De nieuwe HVO100 biobrandstofvrachtwagens maken gebruik van met waterstof behandelde plantaardige olie en behouden tegelijkertijd hun prestatievermogen. De vloot is gecertificeerd door het ISSC EU en voldoet aan de EU-richtlijnen voor hernieuwbare energie in het toewerken naar CO2-neutraliteit tegen 2050.

De UPS-vloot wereldwijd telt momenteel meer dan 15.600 voertuigen met alternatieve brandstoffen en geavanceerde technologie. Deze voertuigen leggen dagelijks meer dan 1,6 miljoen kilometer af.

"Dankzij de succesvolle implementatie van de HVO100 aan onze Europese vloot in Amsterdam, versnellen we onze investeringen in alternatieve duurzaamheidstechnologieën en brandstofprogramma's om onze duurzaamheidsdoelstelling te behalen”, aldus Michiel De Jong, Country Manager Freight Benelux. “Decarbonisatie is een sleutelfactor in het opbouwen van een veerkrachtige toeleveringsketen voor UPS, onze klanten en onze partners.”

De toevoeging van deze biobrandstofvrachtwagens brengt UPS een stap dichter bij het behalen van haar tussentijdse duurzaamheidsdoelen om tegen 2025 40 procent van zijn grondoperaties op alternatieve brandstoffen uit te voeren, evenals het streven naar volledige CO2-neutraliteit in alle UPS operaties in 2050.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats