Clicky


Eerste Volvo's voor Koop Bronbemaling B.V.

Eerste Volvo's voor Koop Bronbemaling B.V.
15-07-2011 14:21 | Volvo | auteur de redactie
Onlangs werden twee Volvo’s afgeleverd aan Koop Bronbemaling B.V. Dit zijn de eerste Volvo’s die aan Koop geleverd zijn door Nijwa Groep te Oldenzaal. Het zijn Volvo’s van het type FMX, met de sterke en zuinige 11-liter, 370 pk motor.

De FMX is speciaal ontworpen voor zware bouwtaken. Goede bodemvrijheid, grote oploophoek, een sterke stalen bumper en een hoog geplaatst centraal trekoog zijn zeker van belang in de zware bouwterreinen. Bovendien zijn bij de FMX de spiegels aangepast en is de luchtinlaat hoger geplaatst. De 4x2 bakwagens zijn uitgerust met 18 tons Palfinger kraan en een klantspecifieke open laadbak.

Koop Bronbemaling B.V.
In 1969 begon de heer Gerard Koop (senior) met het boren van (drink)waterputten voor lokale boeren. Al spoedig volgden er opdrachten voor het uitvoeren van bemalingen vanuit de industrie en de bouwnijverheid. Aan het eind van de jaren zeventig ontstonden plannen voor de nieuwbouw van een werkplaats met bijbehorend bedrijfsterrein in Oldenzaal. Dit werd het begin van de internationale ontwikkeling van de firma Koop.

Onder leiding van Frans Koop is Koop Bronbemaling B.V. uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf, tegenwoordig heeft de onderneming vestigingen in Oldenzaal, Schoonebeek, Utrecht, Den Haag, Gildehaus (D), Conneforde (D), Tessenderlo (B.). De huidige direktie wordt gevoerd door Frank Oude Nijhuis en Frans Koop.



Koop Bronbemaling B.V is gespecialiseerd in pasklare oplossingen voor de meest uitéénlopende projecten op het gebied van grondwateronttrekking en -behandeling. Op dit speciale gebied beschikt de onderneming over jarenlange ervaring en vakkennis.

Tot de dagelijkse werkzaamheden horen: bemalingen, diepdrainage, koude- en warmteopslag, verhuur van ruim 1500 pompen en toebehoren, schermwanden, milieutechniek, grondboringen en horizontale drainage voor de aanleg van rioleringen, gas- en waterleidingen evenals bouwputten.