Clicky


Volvo FMX hogedrukwagen voor Waterleidingbedrijf PWN

Volvo FMX hogedrukwagen voor Waterleidingbedrijf PWN
12-07-2011 16:40 | Volvo | auteur de redactie
Voor het reinigen van drinkwaterleidingen en het leveren van noodwater bij calamiteiten en geplande werkzaamheden heeft waterleidingbedrijf PWN uit Velserbroek onlangs een Volvo FMX met 330 pk in gebruik genomen. De truck werd door Volvo Trucks-dealer Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens B.V. afgeleverd. De kwaliteitseisen van PWN sluiten goed aan bij die van Volvo Trucks wat voor het waterleidingbedrijf reden was opnieuw voor Volvo te kiezen.

PWN staat voor zuiver en betrouwbaar drinkwater en beheer van natuurgebieden. De klant staat daarbij voor PWN centraal. Het bedrijf beschikt in totaal over vijf Volvo-trucks. Twee van deze trucks zijn hogedrukwagens die kunnen worden ingezet in de duingebieden van Noord-Holland.



Flexibele oplossingen
Evert Kerdijk, Logistiek Coördinator van PWN, is tevreden met de nieuwe trucks en de samenwerking met Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens: "Vorig jaar schaften wij al een Volvo FM11 aan en nu deze nieuwe FMX. We zijn tevreden over de flexibele oplossingen die Volvo kan bieden voor de verschillende taken die wij uitvoeren. Bovendien bevindt de dealer zich centraal in Noord-Holland wat voor ons erg gunstig is."

De Volvo FM11 die vorig jaar is aangeschaft is een Volvo 4x4 met het Powertronic systeem. De wagen wordt hoofdzakelijk ingezet voor het reinigen van het leidingsysteem in de duingebieden. Jaarlijks worden zo’n 1.200 putten gereinigd en geïnspecteerd door middel van een camera.



De nieuwe Volvo FMX wordt onder andere ingezet voor het reinigen van het transportleidingnet en het distributieleidingnet. Tevens kan de wagen worden gebruikt bij storingen aan het leidingnet of bij calamiteiten. "Als bijvoorbeeld een bejaardenhuis zonder water komt te zitten dan wordt de aansluitleiding overgenomen door de waterwagen. Dit betekent dat het bejaardenhuis gewoon water behoud", legt Kerdijk uit.

I-Shift
Net als de andere Volvo-trucks van PWN is ook deze nieuwe FMX uitgerust met Volvo's automatisch schakelende versnellingsbak I-Shift. "Wij zijn erg tevreden over dit schakelsysteem. Het voertuig is door de samenwerking tussen I-Shift en het remsysteem eenvoudig te manoeuvreren wat voor de chauffeurs erg prettig is", licht Kerdijk toe. Het geoptimaliseerde schakelsysteem betekent ook dat het brandstofverbruik lager is, evenals de emissies van kooldioxide en andere uitlaatgassen die schadelijk zijn voor het milieu.



"PWN wil op een duurzame wijze, met zorg voor de omgeving en in het bijzonder de natuurgebieden die we beheren, zorgen voor de eerste levensbehoefte water. Onze Volvo-trucks leveren zeker een bijdrage aan deze doelstelling", besluit hij.