Clicky


Vier nieuwe DAF's voor Nesselande Logistics en Speciaal Transport B.V.

Vier nieuwe DAF's voor Nesselande Logistics en Speciaal Transport B.V.
01-07-2011 13:44 | DAF | auteur de redactie
"Het gaat uitstekend met Nesselande Logistics en Speciaal Transport", zegt eigenaar en oprichter Arie van Vliet. De vier nieuwe 12-tons bakwagens en nog twee DAF’s in bestelling, onderbouwen de woorden van de heer Van Vliet. De afgeleverde voertuigen worden ingezet voor Wehkamp, Neckermann en Leen Bakker.
De voertuigen zijn uitgerust met de ultra schone DAF Euro-5 EEV motor, een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak en front- en achterzichtcamera’s. De voertuigen zijn overhandigd door Hein van der Sar, accountmanager bij BEST Trucks Dordrecht B.V. Speciaal voor het meubeltransport is door opbouwer De Graaff Carrosserie een Saxas opbouw geleverd met vlakke en met vilt afgewerkte binnenwanden. Hierdoor worden beschadigingen aan goederen zo goed als uitgesloten. Het transport van meubelen, witgoed en elektronica, van leverancier naar consument, is de core business van Nesselande Logistics en Speciaal Transport.

De vloot van Nesselande omvat 61 eenheden waarvan 28 van het merk DAF en worden voornamelijk ingezet in Zuidwest Nederland. Nesselande Logistics en Speciaal Transport is gespecialiseerd in goederen welke optimale aandacht vragen bij het laden en lossen.

Zestig procent van de goederen wordt uitgevoerd met '2-mans distributievervoer'. Hierdoor is er altijd een gespecialiseerd team dat zorgt voor extra aandacht bij het laden en lossen van de goederen. Met 115 gemotiveerde medewerkers wordt er dagelijks aan een breed scala van werkzaamheden met zorg gewerkt. Het jonge bedrijf, gestart in 1997, heeft in het huidige pand met 4.300m2 opslagruimte een indrukwekkende groei doorgemaakt.



Een tweede vestiging 'het Bandenhotel' met 2.300 m2 opslagruimte wordt momenteel in Dordrecht gerealiseerd. Deze vestiging is voor de opslag van autobanden van onder andere de merken BMW Nederland, Kwikfit en Continental. De huidige vestiging wordt gereed gemaakt voor de opslag van meubelen, de verwerking van deelstromen van oude bankstellen en voor matrassen welke geschikt zijn voor recycling. Tevens wordt hier ondergebracht de verwerking van de retourstromen van wit- en bruingoed.

Er is een prima relatie tussen Nesselande Logistics en Speciaal Transport en de DAF dealer BEST Trucks Dordrecht B.V. Het klein onderhoud doet Nesselande zelf, maar voor groot onderhoud is er een uitstekend reparatie en onderhoudscontract met de dealer. Arie van Vliet is dan ook zeer tevreden over de samenwerking, die verder gaat dan alleen het onderhoud. "De service, een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en het altijd klaar staan bij een calamiteit is voor ons zeer belangrijk", zegt Arie van Vliet.