Clicky


Extra lage Volvo FH 500 8x2 voor BUKO

Extra lage Volvo FH 500 8x2 voor BUKO
01-07-2011 12:27 | Volvo | auteur de redactie
BEVERWIJK - BUKO Autokraantransport uit Beverwijk heeft onlangs een Volvo FH 500 8x2 in ontvangst genomen. De truck wordt ingezet voor het vervoeren, hijsen en plaatsen van containers en kantoorunits. Om binnen de wettelijk maximale hoogte van vier meter te blijven, is de truck af fabriek voorzien van een extra lage chassishoogte van 95 cm. De goede prijs-kwaliteit verhouding en de prettige samenwerking met Volvo Trucks-dealer Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens B.V. waren voor BUKO redenen voor Volvo te kiezen.

BUKO Autokraantransport maakt deel uit van de BUKO Groep. De werkmaatschappijen werken onder meer in opdracht van gemeenten en provincies, bouw- en wegenbouwondernemingen, het onderwijs en de kinderopvang. BUKO Autokraantransport heeft kraanwagens die met zware lasten grote afstanden kunnen overbruggen. De kranen worden radiografisch bestuurd waardoor lasten tot op de millimeter nauwkeurig geplaatst kunnen worden.

Full innerliner
De nieuwe Volvo FH beschikt over een Palfinger-kraan en open laadbak. De 85 tonmeter Palfinger kraan is uitgerust met een fly-jib en heeft op 32 meter nog de capiciteit om diversen materialen op daken of moeilijk bereikbare plaatsen te hijsen. Het Volvo chassis beschikt af fabriek over een full innerliner om een verlaagde opbouw mogelijk te maken. Om genoeg laadvermogen over te houden, heeft het chassis een wettelijk GVW van 37 ton: 18 ton op de parabool geveerde voorassen en 19 ton op de achterassen. De truck is verder uitgerust met Volvo’s automatisch schakelende versnellingsbak I-Shift en een hydraulisch gestuurde naloopas voor nog meer wendbaarheid en schakelgemak.



René Rumping van BUKO Autokraantransport is enthousiast over de nieuwe truck: "Onze units hebben een hoogte van ongeveer drie meter. Om binnen de wettelijk maximale hoogte van vier meter te blijven, is een lage laadvloerhoogte gewenst. De nieuwe Volvo beschikt hierover en past dus perfect bij het werk waarvoor hij wordt ingezet."