Clicky


Eerste Scania R730 vijf asser voor Egbert van Leusen

Eerste Scania R730 vijf asser voor Egbert van Leusen
27-06-2011 17:25 | SCANIA | auteur de redactie
De Scania R 730 is momenteel de meest krachtige productietruck ter wereld. Met 730 pk en 3500 Nm koppel is vrijwel geen taak te zwaar. Egbert van Leusen koos voor de R 730 en bovendien voor een vijf-assige 10x4 configuratie – met een zeer imposant voertuig tot gevolg. Het is de eerste vijf-asser met 730 pk in Nederland en het voertuig is compleet af-fabriek in deze configuratie geleverd.

De nieuwe Scania R 730 LB10x4HNA van Van Leusen is een containerauto die als vaste charter voor Recycling Kampen wordt ingezet. Er wordt onder andere puin, afval en oud-ijzer mee vervoerd. De keuze voor een vijf-asser is gebaseerd op het hoge laadvermogen en de wendbaarheid dankzij de gestuurde achteras. Van Leusen koos voor de absolute top in het motorengamma vanwege de enorme trekkracht, de betrouwbaarheid van de Scania achtcilinder en het imago. De opgebouwde HTS container-afzetinstallatie is geleverd door HSE te Vaassen.



Egbert van Leusen uit Zwolle is een trouwe Scania klant. Hij is eigen rijder en rijdt zijn hele werkbare leven uitsluitend in Scania’s. Op het huidige voertuig heeft Van Leusen een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten, zodat hij vooraf weet wat zijn bedrijfskosten zullen zijn. De Scania vestiging Zwolle heeft het voertuig afgeleverd en zal ook het onderhoud verzorgen.